banner2
Öne Çıkanlar Nihat Çiftçi Sanlıurfa Haberleri Sanlıurfa Haber Bitlis Şanlıurfaspor

Osman Baydemir konuyu meclise taşıdı


Baydemir Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Veysel Eroğlu’nun yanıtlaması istemiyle Şanlıurfa Milletvekili Türkiye büyük millet mecli̇si̇ başkanlığına verdiği soru önergesinde, Haşimiye Meydanı Pınarbaşı Mahallesinde, Tarihi Gümrük Hanı içerisinde bulunan 2'si tescilli 3 çınar ağacının çürüdüğü gerekçesi ile kesilmesi kaygıları verici olduğunu söyledi.

Osman Baydemir soru önergesinde şunları söyledi :

Şanlıurfa il merkezinde yeşil alan gün geçtikçe azalmakta, şehrin tarihi sayılabilecek ağaçları kesilmekte, bu durum Urfa halkında kaygılar yaratmaktadır. Son günlerde yaşanan, ilimizin Haşimiye Meydanı Pınarbaşı Mahallesinde, Tarihi Gümrük Hanı içerisinde bulunan 2'si tescilli 3 çınar ağacının çürüdüğü gerekçesi ile kesilmesi ise bu kaygıları daha da arttırmıştır.
Orman Bölge Müdürlüğü'nün teknik elemanlarınca, ağaçların budanması, bakımı yapıldığı takdirde kurtarılabilecekleri ifade edilmesine rağmen kültürel mirasın sembolü haline gelmiş anıt çınarların kesilmesi kamuoyunun konu hakkında bilgilendirilmesini zaruri kılmaktadır. Urfa'nın kent kimliğinin önemli birer parçası olan yüzyıllık çınar ağaçlarının kesilmesi şehrin kendi tarihinden ve kimliğinden koparılmasıdır. Urfa kamuoyu, sorumluların, kesimleri gerektirecek geçerli sebepleri açıklamalarını, şayet bir hukuksuzluk var ise bunların giderilmesini beklemektedir.
Bu gerekçelerle;
1. Urfa ilimiz Tarihi Gümrük Hanında bulunan anıt çınar ağaçlarının kesimi kim/kimler tarafından yapılmıştır ?
2. Bahsi geçen anıt çınar ağaçlarının yaşı kaçtır ?
3. Kesim emrini veren yetkili kurum/kuruluş kimdir ? Hangi gerekçe ile kesim gerçekleştirilmiştir ?
4. Kesimler Bakanlığınızın bilgisi dahilinde mi yapılmıştır?
5. Uzman teknik personnel tarafından kurtarılabilinir denmesine rağmen bahsi geçen çınarların kesimini gerçekleştiren sorumlular hakkında gerekli idari soruşturmayı açmayı düşünmekte misiniz ?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.