banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Haliliye Cenk Antalyaspor

HAS Parti İl Divan Toplantısı yapıldı
Geçen gün yapılan değişikle Genel merkez tarafından İl Başkanlığına getirilen M. Baki Özmen başkanlığında toplanan HAS Partililer Yenişehir Çamlıkta İl Divan Toplantısı yaptılar.

HAS Parti Şanlıurfa İl Divan toplantısı için Şanlıurfa’ya gelen HAS Parti GİK Üyesi ve Fazilet Partisi 19 ve 20. Dönem Milletvekilliği yapan Mukadder Başeğmez ile 'haber müdürümüz Mehmet Emin KUŞ' yaptıkları ayak üstü bir sohbette Başeğmez www. balıklıgöl.com sitemiz Yazarı ve Haber müdürümüz Mehmet Emin Kuş'a şu açıklamalarda bulundu;

Bugün Şanlıurfa'ya geliş sebebimiz HAS Parti İl Divan toplantısına katılmak içindir.

Bugün burada toplanan arkadaşları gayet heyecanlı ve gayretli olarak görüyorum

Geçmişte bu partide çalışan arkadaşlara teşekkürü bir borç biliyorum dedi.

Bugün burada bulunan bütün arkadaşlara başarılar diliyorum… İl Toplantısına katılan Başeğmez, meclis arkadaşı Şanlıurfa eski Milletvekili Ahmet Karavar’la hasret giderdi ve daha sonra yaklaşık 1000 kişilik Has Parti misafir ve Yönetim kurulu üyelerine hitap etti.


Başeğmez; toplanan kalabalıktan (yaklaşık 1000 kişi) memnun olduğunu ve bu süreçte bu kadar insanı bir iki parti dışında kimsenin toplayamacağını da sözlerine ekledi...

Toplantıya Eski Milletvekillerenden ve Has parti Genel idare kurulu (Gik) üyesi Ahmet Karavar da katıldı.
HAS Parti Şanlıurfa İl Divan toplantısı için Şanlıurfa’ya gelen HAS Parti GİK Üyesi ve Fazilet Partisi 19. ve 20. Dönem Milletvekilliği yapan Mukadder Başeğmez; Ayağının tozu ile geldiği Şanlıurfa’da önemli açıklamalarda bulundu…
Başeğmez açıklamasında şunları söyledi.
 
“Bugün Şanlıurfa’ya gelmiş bulunmaktan son derece memnunum ve HAS Parti İl Divan toplantısı için Şanlıurfa’dayız,
Bugün burada toplanan arkadaşları gayet heyecanlı ve gayretli olarak görüyorum
Geçmişte bu partide çalışan arkadaşlara da bir teşekkürü borç biliyorum.
Bugün burada bulunan bütün arkadaşlara başarılar diliyorum… İl Toplantısına katılan Başeğmez, meclis arkadaşı Şanlıurfa eski Milletvekili Ahmet Kırvar’la hasret giderdi.
 
Daha sonra çok amaçlı toplantı salonuna geçilerek il divan toplantısı başladı…
İlk önce kürsüye gelen HAS Parti Şanlıurfa Merkez İlçe Başkanı Mahmut Güneş konuşmasında şunları söyledi…
 
“Sevgili Dava arkadaşlarım ve eskimez ağabeylerim bu görevi bize tevdi ettiğinde, bu büyük ve kutsal görevin sorumluluğunun ağırlığını hissettim. Biz inşallah bu kutsal görevi dava arkadaşlarımın ve genç kardeşlerimin yardımıyla başaracağımıza inanıyorum.
 
Biz dava arkadaşlarımızla beraber merkez ilçede yapılması gereken her şeyi layıkıyla yapacağız. En kısa zamanda tüm kurullarımızı oluşturarak Urfa’da birlik, beraberlik ve kardeşliğin sembolü olacağız.
 
Güneş: konuşmasını söyle sürdürdü.
 
“Biz kimsenin yapamadığı etkin muhalefeti ve yapmaya korktuğu aktif muhalefeti biz yapacağız. Evet, biz Allah’ın izniyle Urfa’da Peygamberler Şehrinde birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin adresi olacağız.
 
Evet, bugün, burada Urfa’nın geleceğinin tohumları atılacağı inancındayım. Çocuklarımızın ve gençlerimizin istikbali için toplandık, bu toplantının hayırlara vesile olmasını dileyerek, hepinizi Yüce Yaradan’a emanet ediyorum. Dedi.
 
Daha sonra kürsüye gelen HAS Parti Şanlıurfa İl Başkanı M. Baki Özmen; şunları söyledi.
“Bundan yaklaşık 1 ay önce İl Başkanlığı görevi bize verilerek bu makama geldik ve biz bugün ilk il divan toplantısını yaparak siyaset arenasında startımızı vermiş bulunmaktayız inşallah HAS Parti gelecekte iktidar olacaktır.
 
Ben bugün il divan toplantısı için gelen tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.
Ayrıca, Genel İdare Kurulu üyemiz ve eski milletvekili Sayın Mukadder Başeğmez ve Ahmet Kırvar Bey’e de çok teşekkür ediyorum ve bundan sonra Şanlıurfa İl Teşkilatının bu bilinçle daha gayretli çalışmalarda bulunacağını vurgulayarak kısa zamanda kurularak seçimlere giren HAS Parti'ye milletin; önümüzdeki ilk seçimlere hazırlanması gerektiği mesajını verdi.
 
Daha sonra kürsüye gelen HAS Parti Genel İdare Kurulu Üyesi ve eski Milletvekili Mukadder Başeğmez, şunları söyledi.
 
“Bugün burada bulunan bütün partili arkadaşlarıma canı gönülden teşekkür etmek istiyorum zira geçen ay Ordu’da yapmış olduğumuz il divan toplantısında 50 kişiyi görünce orda üzülmüştüm fakat bugün burada yani Urfa’da Peygamberler Şehri Şanlıurfa’da bu salonda bulunan yaklaşık 500 kişiyi görünce gerçekten çok sevindim ve gelecek adına daha da umutlu oldum. dedi.
Başğemez sözlerini söyle sürdürdü.
 
HAS Parti'nin kurulduğu günden bu yana ülkeyi ilgilendiren her soruna, 40 yıllık muhalefet partilerinden ve hatta şu an ki iktidar partisinden dahi daha hazırlıklı, yazılı ve sözlü olarak birçok çözüm ürettiğini belirten Şahin; "Biz her zaman yol gösterici, eksik tamamlayıcı ama her zaman en doğru çözümleri ürettik. Çünkü biz hayatı nasıl yaşıyorsak, siyaseti de öyle yapıyoruz. Bölmeden, ayrımcılık yapmadan; iyilik kimden gelirse alkışlayarak, yanlışlığı yapan arkadaşımız dahi olsa bu yanlıştır!
 
Diyerek siyaset yapıyoruz. Özür dilemeyi, teşekkür etmeyi unutmadan... Boş söze, hakarete, kamplaştırıcı siyasete mahkûm olmadan, her türlü yanlışa birlikte karşı durarak, ortak sözün ve değerlerin yani marufun etrafında bütünleşerek siyaset yapıyoruz. Arkadaş gibi, komşuluk ve dostluk gibi siyaset yapıyoruz ve Allah'ın da izni ile yapmaya devam edeceğiz" dedi.
 
GİK üyesi Mukadder Başeğmez ise gittiği her yerde HAS Parti teşkilatlarının samimi ve çalışkan kimselerden oluştuğunu görmenin mutluluğu için de olduğunu belirterek; "yolumuz uzun ama sözümüz kuvvetli, biz HAS Parti olarak bu coğrafyada yaşayan herkesin acılarını acımız, mutluluklarını mutluluğumuz olarak biliyoruz." dedi.
 
Bölgede Arap Baharı olarak adlandırılan düzmecenin başrol oyuncularına da dikkat çeken Başeğmez, kurulacak füze kalkanının zaten karışık olan bölgede komşu ülkelerle ilişkilerimizi bozacağına dikkat çekerek, iktidarın Komşularla sıfır sorun politikasıyla çeliştiğini belirtti.
 
İktidarın 10 yıllık mali bilânçosunda giderek büyüyen cari açığına da vurgu yapan Başeğmez, ekonominin hızla büyüdüğünü her fırsatta öne sürenlerin bu açığı kapatmak için halktan daha fazla vergi alacaklarını ve satılan her ürüne daha fazla zam yapacaklarını söyledi "Muhalefet partileri Güneydoğu Anadolu'da OHAL Yönetiminin geri getirilmesini istiyorlar, bu konudaki görüşleriniz nedir?" şeklindeki sorusuna ise Başeğmez hem şahsının hem de HAS Parti'nin karşı olduğunu söyleyerek; "Bölgede ki terör olayları OHAL Yönetimi zamanında daha da artmıştır. Bu siyasi literatürde ben bölgeyi yönetemiyorum demektir. Artan terör olaylarının tek sorumlusu iktidar partisi değildir. Sorunun geçmişi 1980 ihtilalinden günümüze dek yapılan birçok yanlışa dayanmaktadır. Bu sorunu ortak siyasi bir akıl çerçevesinde çözmek gereklidir." Dedi.
 
Daha sonra partiye yeni katılan partililere parti rozetleri takıldı.
Toplantının basına kapalı bölümünde ise İl ve İlçe teşkilatlarının sorunları ve bundan sonra izlenecek çalışma programları müzakere edildi…


www.balıklıgöl.com


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.