banner2
Öne Çıkanlar Dumankaya Gabon DeleBashiru Meclis Üyesi Ahmet Çoban Furkan Demirtaş

Harran – Akçakale, Halfeti-Bozova içme suyu hattı ve Siverek kalesindeki yapılar yenilenecek

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bazı inceleme, açılış ve ziyaretlerde bulunmak amacıyla geldiği Şanlıurfa’da, Vali Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, AK Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeynel Abidin Beyazgül  ve partililerce karşılandı.

Bakan Kurum, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak şehirlerin gelişimine, büyümesine, kültür, sanayi ve istihdam alanlarına katkı sağlamak adına projeler ürettiklerini ve uygulanan projeleri desteklediklerini söyledi.

Şanlıurfa’da gerçekleşen değerlendirme toplantısında, bazı kararlar aldıklarını ve bunları uygulamaya geçireceklerini kaydeden Bakan Kurum: " Siverek Kalesi çevresinde yer alan, can ve mal güvenliği riski taşıyan 132 adet yapıya karşılık, belediyeye rezerv alan tahsisi yapılarak bu yapılarda yaşayan ailelere tahsis edilecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, proje için teknik ve maddi destek sağlayacak. Harran – Akçakale, Halfeti-Bozova içme suyu hattının yeniden yapılması için İller Bankası ve ŞUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen proje hızlandırılacak. Çoğunluğu asbest borulardan oluşan bu hattın yenilenmesi için 2019 yılı içinde ihaleler yapılarak inşaatına başlanacak" dedi.

Bakan Kurum: "Viranşehir atık su arıtma tesisi, Suruç kanalizasyon ve yağmur suyu drenaj tesisi, Birecik kanalizasyon arıtma tesislerinin yapımı için İller Bankası ve yurtdışı kaynaklardan sağlanan 62 milyon TL’lik kredi kullanılacak. 2019 yılı içerisinde inşaat çalışmaları başlayacak bu projeler ile üç ilçenin içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu drenaj problemleri çözülmüş olacak" sözlerine ekledi. 

Bakan Kurum daha sonra AK Parti İl Başkanlığına geçerek Başkan Yıldız ve Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya gelerek teşkilat çalışmalarını ele aldılar. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hasurfali 5 yıl önce

Sayım bakanım otobus yerminali karsisi yokus asagi yol(Şanmar,praktiker,BİM) her mesai çıkışı tikaniyor. Bu yol tikanan yolda parkeden arabalar olmasa bu kadar trafik sıkışmaz. Bizim gücümüz 1 hafta duba takmaya yetti, ceza da yazamiyoz. Yardim et bize

Avatar
Kapakli esnaflari dernegi kanaat onderi 5 yıl önce

Urfa polisinin, Balıklıgöl tünel içi(yanibasindaki otoparka 7 Tl vermemek için) ve terminal karşışı yol kenarina(20metre ilerde arasokaga girmeye üsenenler) parkedenlere ceza yazma yetkisi olmadiğı dogru mu?

Avatar
Kıllıbey 5 yıl önce

Trafik polislerine ceza yazabilme yetkisi verilse Irfa adam olur.

Avatar
Mr.Zotto 5 yıl önce

Çevik kuvvet kavsaği 2071 e yetisir mi?

Avatar
Kıllıbey 5 yıl önce

Parkedipmeyecek yere parkedip 4 lüleri yakan ésekler anirin