banner2
Öne Çıkanlar teog news mehmet ekinci Nihat Çiftçi Akhisar Belediyespor

Flaş İddia! AK Parti TBMM Başkanlığına Onu Aday Gösterecek!

 AK Parti'nin Meclis Başkan Adayının bugün öğle saatlerinde AK Parti TBMM Grup Başkanı Naci Bostancı tarafından AK Parti'nin TBMM Başkanı adayının Prof. Dr. Mustafa Şentop'un isminin açıklanacağı öğrenildi. 

Türkiye'nin önde gelen haber sitelerinden Haber7.com'un Ankara kulislerinden edindiği bilgiye göre, AK Parti'nin Meclis Başkanı adayı bugün öğle saatlerinde AK Parti TBMM Grup Başkanı Naci Bostancı tarafından açıklanması bekleniyor. Şentop'un aday gösterilmesinde Meclis başkanlığı yaptığı kısa süre içerisinde başarılı bir grafik izlemesinin ve MHP tarafından da ciddi anlamda kabul görmesinin önemli ölçüde rol oynadığı öğrenildi.

MHP GENEL BAŞKANI BAHÇELİ İLE GÖRÜŞECEK

TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un gün içinde de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir görüşme yapacağı öğrenildi.

BİNALİ YILDIRIM'IN YERİNE GELMİŞTİ

Prof. Dr. Mustafa Şentop, Meclis Başkanlığına, Binali Yıldırım'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olması ile seçilmişti.

BİNALİ YILDIRIM: ADAY DEĞİLİM

Binali Yıldırım, dün akşam saatlerinde TBMM Başkanlığı için aday olmayacağını açıklamıştı. Aday gösterilmesi halinde nasıl hareket edeceği sorusuna Yıldırım, "Aday olmayınca aday gösterilmez herhalde." karşılığını vermişti.

MUSTAFA ŞENTOP KİMDİR?

Mustafa Şentop, siyasetçi ve 24, 25, 26. Dönem Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İstanbul, 27. Dönem AK Parti Tekirdağ milletvekili. İlk defa 2011 Türkiye Genel Seçimleri'nde TBMM'ye giren Şentop, 2012-2015 yılları arasında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

Şentop, 24 Şubat 2019 tarihinde TBMM Başkanı seçilmiş olup 2020 yılında 100. yılını idrak etmekte olan TBMM'nin 29. Başkanıdır.

KARİYERİ

Mustafa Şentop 6 Ağustos 1968 tarihinde Tekirdağ'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Yüksek lisans ve doktorasını Marmara Üniversitesinde Kamu Hukuku alanında yaptı.

1993 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başladı. 2002'de doktor, 2005'te doçent, 2011'de profesör oldu. Marmara Üniversitesi dışında birçok üniversitede lisans ve lisans üstü seviyesinde dersler verdi. Marmara Üniversitesinde çeşitli idari görevlerde bulundu.

Öğrencilik yıllarından itibaren çeşitli dergilerde yazarlık, yöneticilik ve editörlük; akademik dergilerde yayın kurulu üyeliği, editörlük ve hakemlik yapan Prof. Dr. Şentop, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezinin (ESAM) İstanbul Başkanlığı görevini yürüttü.

SİYASİ KARİYERİ

Prof. Dr. Mustafa Şentop, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi ve 2012-2015 yılları arasında AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.

24, 25 ve 26. Dönemde AK Parti İstanbul Milletvekili olarak TBMM’de görev yaptı. Anayasa Komisyonu Başkanvekilliği görevini yürüttü. 24. Dönemde Anayasa Uzlaşma Komisyonunda AK Parti'yi temsilen görev aldı. 26. Dönemde Anayasa Komisyonu Başkanlığı görevini yürüttü. 27. Dönemde AK Parti Tekirdağ Milletvekili olarak TBMM'ye girdi. Aynı dönemde TBMM Başkanvekili olarak görevi yapmakta iken 24 Şubat 2019 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına seçildi. Şentop, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 29. Başkanıdır.

Özel hayatı

İyi düzeyde Arapça ve İngilizce bilmektedir. Evli ve dört çocuk babasıdır.

KAYNAK: HABER7

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.