banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Cenk Mardin Haliliye

BAŞKAN MEHMET EKİNCİ,

 Hayırsever vatandaşlarla ihtiyaç sahibi vatandaşlar arasında köprü vazifesi kurulması adına hayata geçirilen Umut Masası’nın çalışmalarına eşlik eden Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, yardım için ziyaret ettiği evde duygusal anlar yaşadı. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından tespit edilen 2 ayrı eve yardım malzemelerini götüren Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’ye, eşi Ayşe Ekinci, ünlü sunucusu İkbal Gürpınar ile ilgili birim müdürleri eşlik etti. Herhangi bir sosyal yardımdan faydalanmayan ailelere aynı zamanda rehberlik hizmeti sunulması talimatını da veren Başkan Ekinci, aile bireyleriyle bir süre Arapça sohbet etti. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından halı, battaniye, yatak, gıda, çocuklara ve yetişkinlere giyim gibi malzemeleri elleriyle teslim eden Başkan Ekinci, “ amacımız hayırsever vatandaşlarla yardıma muhtaç vatandaşlarımız arasında köprü vazifesi görmektir.” Dedi.

Başkan Ekinci, ‘’Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüzün özellikle yardıma muhtaç ailelerle ilgili yaptıkları yardımlarla ilgilidir. Bilindiği üzere belediyemizin bünyesinde de Umut Masası diye bir masa kurduk. Bu Umut Masası kapsamında da mağdur olan insanlara el uzatmaya çalışıyoruz. Hayırseverler ve mağdurlar vatandaşlar arasında da belediye olarak umut masası bir nevi arabuluculuk yapıyoruz. İnsanları bu hayra ulaştırmaya vesile olmaya çalışıyoruz. Gördüğünüz gibi yardıma muhtaç insanlarımız fazla. Devletimiz bu anlamda çok ciddi faaliyetlerde bulunuyor. Çok ciddi yardımlarda bulunuyorlar. Sosyal Yardımlar konusunda çok değişik kalemde yardımlar var. Mutlaka el uzatılmayan vatandaşlarımız da kalabiliyor. Burayı incelediğimizde de gördüğümüz şu ki, bu insanlar nasıl yardım alacaklarını bilmiyorlar. Bu anlamda da rehberlik anlamında vatandaşlarımızın bu sıkıntılarını gideriyoruz. Müşkül olan vatandaşlarımızın sıkıntıları gidermeye çalışıyoruz. Asıl önemli olan Umut masası kapsamında da hayırseverlerin fakir insanlarımıza ulaştırmak istediği malzemelerle ilgili bu insanlara ulaştırıyoruz. Eğer ilçemiz sınırları içerisinde, mahallemizde durumları müsait olmayıp ta bizlerde ulaşamamış isek, komşular ulaşamamışsa STK’lar ulaşamamışsa bu yardım yapmak isteyen insanların eksikliği değildir. Bu anlamda bizler bu düstur ile hareket etmeye çalışıyoruz. Gördüğünüz gibi ekibimizle beraber, ayrıca 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Sayın İkbal Gürpınar hanımefendi de bizimle beraber eşlik etmek amacı ile buradalar. İnşallah yardıma çok daha az insanlarımızın ihtiyacı olur diyoruz. Mutlaka bazı vatandaşlarımıza sosyal devlet anlayışı olarak ta yardıma muhtaç insanların bu sıkıntılarını gidermek gibi bir mecburiyetimiz var. Bizler bunu yaparken yanlışta anlaşılmasın. Burada bu yaptığımız yardımlar vasıtasıyla bu insanları deşifre etmek gibi haddimiz değildir, dikkat etmeye çalışıyoruz. Ama bu durumda olan insanların olduğunu gösteriyoruz. Vatandaşlarımız evlerinde sıcacık ortamlarda bulunurken, mağdur olan insanları da bilsinler diye bu tarz gezilerimizi bazen basın aracılığıyla paylaşıyoruz. Belki bu basın aracılığıyla paylaşma noktasında belki birileri yardım etmek içinde bir işaret fişeği olur, teşvik olur amacı ile bizler bunu yapıyoruz. Dolayısıyla vatandaşlarımızdan ricamız şu zaman zaman sosyal medya da bu tarz görüntüler sakın ola ki akıllarında bizler bu işin reklamını yapıyoruz tarzlı bir şey gelmesin. Yine söylüyoruz buradaki amacımız yardım yapmak kapasitesinde olan insanlarımızı teşvik etmektir.’’ Dedi.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin eşi Ayşe Ekinci ise ‘’Umut Masası ile yaptığımız çalışmalarla ne kimseyi rencide etmek istiyorum. Vatandaşlarımıza yaptığımız yardımları duyuru ile yapmak değil de aynen başkanımızın dediği gibi bir köprü kurmak istiyoruz.’’ İfadesini kullandı. Televizyon Sunucusu İkbal Gürpınar ise, ‘’Allah’a şükür bu tip evlerin sayısı azaldı. Sosyal Belediyecilik anlayışı AK Parti döneminde çok farklı noktaya geldi. “ açıklamasında bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.