banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Haliliye Sanlıurfa Haber Cenk

Erdoğan: Fırsatçılık peşinde koşanlar haramzadeleri asla affetmeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki yılın son Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. 

Yüzde 54 zamla 8 bin 506 TL'ye yükseltilen asgari ücretin ardından, bazı marketlerdeki fiyat değişikliğine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

“AMACIMIZ, 2024’TE ÜLKEMİZİ YENİDEN TEK HANELİ ENFLASYON RAKAMLARINA KAVUŞTURMAKTIR”

Ek göstergeden sözleşmelilerin kadroya alınmasına kadar pek çok taleplerini çözdüğümüz çalışanlarımızın emeklilikle ilgili beklentilerini karşılayacak hazırlığı da yakında tamamlıyoruz. İnşallah, bu meseleyi de yılbaşından önce arzumuz gündemden çıkartmaktır.

Amacımız; bir sonraki yıl, yani 2024’te ülkemizi yeniden tek haneli enflasyon rakamlarına kavuşturmaktır. Özellikle Türkiye’yi yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla yoluyla büyütmektir. Onun için de ülkemizin tüm potansiyelini sonuna kadar kullanıyoruz. Küresel krizin etkilerine bağlı fiyat artışlarının tüm kesimlerin refahlarında yol açtığı kayıpları telafi edip üstüne çıkana kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz.

Tabii bu arada girdi maliyetlerindeki artışların üstünde fiyatlamalar yaparak fırsatçılık peşinde koşanları da asla affetmeyeceğiz. Fırsatçılarla mücadele, hukuki olduğu kadar ahlaki bir zeminde de yürütülmek mecburiyetindedir. Dünyanın başka hiçbir yerinde görülmedik şekilde mal ve hizmetlere maliyet artışının çok üzerinde artışlar yapılması, kısa vadede kazandırıyor gibi gözükse de orta ve uzun vadede kaybettirecek bir yaklaşımdır. Bu şekilde hareket eden fırsatçılar, bizim gözümüzde günübirlik yüksek kazanç uğruna kendilerinin de içinde bulunduğu Türkiye gemisini delmeye çalışan haramzadelerdir, ahlaksızlardır. Ağır konuşuyorum, kusura bakmayın; namussuzlardır." dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.