banner2
Öne Çıkanlar Siverek Viranşehir Sanlıurfa Haberleri Nihat Çiftçi Suruç

Dibek; Balıklıgölden çok etkilendim

Gazeteci-yazar Uğur Mumcu, öldürülüşünün 17. yıl dönümünde ülke genelinde düzenlenen törenlerle anılırken, seçim çalışmaları kapsamında Şanlıurfa’da bulunan CHP Meclis Üyesi ve Kırıklareli Milletvekili Turgut Dibek de, bir açıklama yaparak Mumcu’yu andı.  Milletvekili Dibek,  Uğur Mumcu’nun ne kadar önemli bir görev yaptığını ve onun gibi bir insanın tekrar çıkamamış olduğunu, basında, medyada o görevi yapan birinin bulunmadığını görünce anladıklarını söyledi. 

Seçim çalışmaları kapsamında 4 günden bu yana Şanlıurfa’da bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyeleri ve Milletvekilleri Turgut Dibek ile Bilgin Paçarız, çalışmalarının son gününde Balılıklıgöl ile Halil İbrahim Peygamberin Doğduğu Mağara’yı ziyaret ettiler.

CHP İl Başkanı M. Vedat Melik, Milletvekili Aday Adayları Yusuf Köse, Aziz Aydınlık, Dr. Cabir Helaloğlu ve CHP İl Yönetim Kurulu üyeleri Ahmet Budak, Mehmet Canbeyli ve Halil Kansu`nun eşlik ettiği milletvekilleri, Halil İbrahim Peygamberin Doğduğu Mağara’yı ziyaretlerinde, kutsal su içtiler. Daha sonra Balıklıgöl’e giden CHP Heyeti, burada kutsal balıklara yem attı. Halkla sohbette eden CHP Milletvekilleri, daha sonra gazetecilere açıklama yaptılar.

 

“Şanlıurfa’da yoğun bir çalışma yürüttük”

CHP Meclis Üyesi ve Kırıklareli Milletvekili Turgut Dibek yaptığı açıklamada, Şanlıurfa’da yoğrun bir çalışma yürüttüklerini belirterek, “4 günlük ziyaretimiz kapsamında tüm ilçelerimizi programımıza almıştık. Son günümüzde de Peygamberler Şehri Şanlıurfa’nın kutsal mekânı Balıklıgöl’ü ziyaret ettik. Daha önce ben hiç gelmemiştim ve çok etkilendim. Ülkemizin tüm illerinden ve diğer ülkelerden ziyaretçilerin geldiğini gördük. Tabi ki buraların kıymetini bilmemiz lazım. Şanlıurfa’nın bir turizm kenti olması bu il için büyük bir kazanç olacak” dedi.

 

“Uğur Mumcu’yu özlemle anıyoruz”

24 Ocak’ın ülke açısından özel anlamı olan bir gün olduğunu sözlerine ekleyen Milletvekili Dibek, Bizi 18 yıl önce çok büyük acılara boğan bir gündür. Çünkü Uğur Mumcu 18 yıl önce bugün katledilmişti.

Uğur Mumcu o kısa hayatının tümünü Türkiye Cumhuriyeti’nin ilkelerinin aydınlanması için adamış bir insandı. Bugün onun yokluğunu çok iyi anlıyoruz. Kendisinin çok önemli bir sözü vardı. ‘Bilgi sahibi olunmadan fikir sahibi olunmaz’ derdi. Türkiye’nin geleceği bu noktayı bundan 20-25 yıl önce yazılarda görmüştü. Kendisinin ne kadar önemli bir görev yaptığını ve onun gibi bir insanın tekrar çıkamamış olduğunu, basında medyada o görevi yapan birinin bulunmadığını görünce anlıyoruz. Çok tehditler alıyordu sağlığında da. Bununla ilgili tehditler kendisine sorulduğunda, ‘Mezarımızda güller açacak ey halkım, unutma bizi” diyebilen bir insandı. O cinayetin sanıkları yakalandı diyorlar ama olay kesinlikle aydınlanmadı. Bunun arkasında kimler var? maalesef büyük Türkiye Cumhuriyeti bunu belirleyemedi. Bununda bir yandan üzüntüsünü yaşıyoruz. Onu arıyoruz ve özlemle arıyoruz. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Ülke adına yaptığı o görevleri hiç unutmayacağız” şeklinde konuştu.

 

Dibek, ‘Kutsal mekdan ne dilek tuttunuz?’ sorusuna ise, “Önümüzde bir seçim var. 4 ay sonra Türkiye’de bir başlangıca ihtiyacımız var. Yeni başlangıçta inşallah bu yıl olacak” cevabını verdi.   

 

CHP Heyeti, Balıklıgöl çevresinde gerçekleştirdiği esnaf ziyaretlerinin ardından halkın sorunlarını dinlemek üzere Bozova, Hilvan ve Siverek ilçelerine geçtiler.

Uğur Budak / Sembol

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.