banner2
Öne Çıkanlar teog news mehmet ekinci Nihat Çiftçi Akhisar Belediyespor

DEVA Partisi Şanlıurfa İl Başkanlığına Tüysüz Getirildi

DEVA Partisi Genel Merkezi il yönetimlerini belirleme çalışmalarına devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda Şanlıurfa’da yapılan görüşmeler sonrasında bugün İl Başkanı belirlendi.

İl yönetimini belirlemek amacıyla Şanlıurfa’ya gelen DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, Parti Kurucu Üyeleri Kerem Altun ve Essum Saatçi Aslan kentte çalışmalarını tamamlayıp genel merkeze rapor sundu. Her kesim tarafından benimsenecek adayın İl Başkanlığına getirilmesi için birçok isimle görüşen ekibin verdiği rapor sonrasında DEVA Partisi Şanlıurfa İl Başkanlığı Görevine Ahmet Tüysüz getirildi.

DEVA Partisi Genel Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamada; “DEVA Partisi Şanlıurfa Kurucu İl Başkanı Ahmet Tüysüz'ü tebrik ediyor, yeni görevinde başarılar diliyoruz. Ülkemiz, Şanlıurfa’mız ve Partimiz için hayırlı olsun.”  İfadelerine yer verildi.

Av. Ahmet Tüysüz kimdir?
2000 Yılında başladığı mesleki hayatı boyunca görev aldığı Baro’nun değişik komisyonlarında gerek mesleki gerekse İnsan Haklarının korunması için yapılan çalışmalarda aktif rol aldı. Avukatların maruz kaldıkları hak ihlallerinde mesleki dayanışma sergiledi. Bu kapsamda bugüne kadar mesleki faaliyetlerinden dolayı yargılanan avukatlar hakkında Ağır Ceza Mahkemesinde açılan 52’si baro başkanlığından önce, 102’si 2 yıllık baro başkanlığı döneminde olmak üzere toplam dava ile pek çok soruşturma ve kovuşturmada gönüllü olarak savunmalarını üstlendi. Ayrıca Baro Başkanlığı döneminde Aladağ’da çıkan yurt yangınında yaşamlarını yitiren çocukların ailelerinin davalarını gönüllü olarak takip ederek mağdur aileleri yalnız bırakmadı.

Kesintisiz devam eden 8 yıllık Yönetim Kurulu Üyeliği ve 2 dönem üstlendiği Baro Genel Sekreterliği görevi sırasında Baronun Kurumsallaşması için çaba sarfederek aynı zamanda çalıştığı değerli baro başkan ve yönetimlerinden, yönetişim alanında önemli birikim ve tecrübe edindi. Daha iyi savunu çalışmaları için mesleki ve kişisel gelişim proje ve eğitimlerine katılarak Avukatlık Hukuku, Ceza/Özel Hukuk, Çocukların Şiddet ve Cinsel İstismarının Önlenmesi ve Adli Tıp alanında sertifikalar aldı.

2003 yılında MEB-UNİCEF işbirliği ile yürütülmekte olan “Kız Çocuklarının
Okullaşmasına Destek Projesi” Şanlıurfa ve Şırnak İli Proje il Danışmanlığı görevini üstlendi. Baro Çocuk Hakları Komisyonu-Cezaevi İdaresi işbirliğiyle değişik tarihlerde Şanlıurfa E Tipi Kapalı Cezaevindeki tutuklu çocuklara bulundukları ortamda hukuki yardım ve Çocuk Hakları Eğitimi verdi. Çocuk Adalet Sisteminin iyileştirilmesi amacıyla TBB ve UNİCEF tarafından yürütülen ve AB tarafından finanse edilen “ÖNCE ÇOCUKLAR-Bir Adım Daha” projesiyle Ceza avukatları için hazırlanan ve 2010 yılında yayımlanan “Suça Sürüklenen Çocuklara Hukuki Yardım Eğitimci El Kitabı” yazarları arasında yer aldı. Merkezi İstanbul’da bulunan ( http://www.humanistgrup.org/tr/) ve alanında uzman avukat, akademisyen ve sosyal bilimcilerin de yer aldığı «Özgür, adil ve barışçıl bir dünya oluşturmaya katkıda bulunmak üzere, bireylerin hak arama kapasiteleri ile hakların güvencesi olacak politikaları ve uygulamaları güçlendirmeye yönelik çalışmalar yürütmek amacı ile kurulan “HAKTEMELLİ POLİTİKALAR İÇİN HÜMANİST GRUP DERNEĞİ” kurucu üyesidir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Abdullah YILDIZ 4 yıl önce

Hey Kasa,Masa Nisa sen neye kadirsin ?