banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

CHP ve MHP'nin Cumhurbaşkanlığı çatı adayı Ekmelettin İhsanoğlu

Bahçeli'nin Meclis'teki makamında saat 13.00'te başlayan görüşmeye, CHP'den vev MHP kurmayları katıldı.



KILIÇDAROĞLU RESMEN AÇIKLADI: TEKLİFİMİZ EKMELEDDİN İHSANOĞLU
Kemal Kılıçdaroğlu, Devlet Bahçeli ile yaptığı görüşmenin ardından MHP'ye çatı aday olarak Prof. Ekmeleddin İhsanoğlu'nu önerdiklerini resmen açıkladı.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu şunları söyledi;

“Değerli basın mensupları,

Milliyetçi Hareket Partisi’nin Sayın Genel Başkanı’nı ve arkadaşlarını ziyaret ettik. Bir süredir sizlerde görüyorsunuz, biliyorsunuz değişik siyasal partileri, sivil toplum kuruluşlarını, sendikaları, sanatçıları ziyaret ettik, onların görüşlerini, eğilimlerini aldık. Sayın Genel Başkanla bunları paylaştım, ayrıntıları kendilerine aktardım.

Herkesin kabul edebileceği, üzerinde uzlaşabileceği, saygınlığı olan, temizliği, dürüstlüğü olan, bilgisi, birikimiyle, zarafetiyle herkese örnek olacak bir ismi Sayın Genel Başkana sundum. Sayın Ekmelettin  İhsanoğlu  bey. Kendisi bu konuda düşüncelerini aktaracak.

Şunu ifade edeyim. Demokraside yeni bir olaya tanıklık ediyoruz. Büyük bir uzlaşmayı sağlamaya çalışıyoruz. Kavgadan uzak, barıştan, huzurdan yana bir süreci başlatmak istiyoruz.

Sayın Genel Başkan bu konuda gerçekten büyük bir özveride bulundu. Bizler demokrasinin yolunu açmak istiyoruz, huzurun yolunu açmak istiyoruz. Bunu sağlamak konusunda da kararlıyız. Ben hepinizin huzurunda Sayın Genel Başkana ve arkadaşlarına da teşekkür ediyorum.

MHP Lideri Bahçeli’de görüşme sonrası gazetecilere şu açıklamayı yaptı;

“Sayın basın mensupları,

Cumhuriyet Halk Partisi’nin değerli Genel Başkanı ve arkadaşları Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde ikinci kez görüşmek üzere bir ayı aşkın  süredir yapılmış olan karşılıklı çalışmaları değerlendirerek bugün çok hayırlı bir adım atmak üzere Milliyetçi Hareket Partisi’nden Türkiye’nin yetiştirdiği değerli bir evladını bürokrat, diplomat olan bir şahsı Sayın Profesör Doktor Ekmelettin İhsanoğlu’nu bize önermişlerdir.

Bu öneri milletimiz için çok hayırlıdır.

Bu öneri titiz ve partiler üstü bir çalışmanın sonucu olarak olgunlaştırılmıştır.

Milliyetçi Hareket Partisi de bu isim üzerinde bütünleşerek Cumhurbaşkanlığı seçimini herhangi bir siyasi kaosa, krize dönüştürmeden demokrasimizin de güçlendirilmesi açısından gösterilen gayretlerle sonuçlandırma arzusu olacaktır.

O bakımdan Sayın Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Sayın arkadaşlarının Türkiye’de çok değerli şahsiyetler olmakla beraber bugünkü şartlar içerisinde değerli bir isim önermesi bizi memnun etmiştir. Kendisine teşekkür ediyorum. Bu isim etrafında da çalışacağımızı açıkça belirtmek istiyorum.

Soru- Efendim çatı aday bu durumda kendisi mi olmuş oluyor? Uzlaşmış sayılıyor musunuz bu durumda?

Devlet BAHÇELİ- Artık bunun çatısı, penceresi kalmadı. Bu suali sormanıza gerek yok.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.