banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

CHP İl Başkanı Karataş'tan TİGEM açıklaması

Daha önceden de özellikle ilçelerde Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamı adı altında yapılan kura çekimlerinde haksızlık ve sahtekarlık olduğunu dile getiren Karataş, bu kez Ceylanpınar’da bulunan TİGEM’e yapılacak personel alımındaki usulsüzlüğe dikkat çekti.

 

TİGEM’E İŞÇİ ALIMINDA HALK HİÇE SAYILMIŞTIR

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne (TİGEM) alınacak işçilerin ilçeden seçilmesi gerektiğini savunan ve bu anlamda Cumartesi günü Ceylanpınar’da düzenlenen 37 Sivil Toplum Kuruluşu’nun haksızlık çağrısına destek veren Karataş, olayların asıl merkezinin İŞKUR olduğunu söyledi.

Karataş konu ile ilgili yaptığı açıklamasında, “İŞKUR aracılığıyla Ceylanpınar TİGEM’e alınacak personel alımında özellikle Tarım Lisesi mezunu olma şartı getirilmiştir. Bu çok büyük bir haksızlıktır. Oysaki Ceylanpınar ilçemizde bir tarım lisesi bulunmamaktadır. Önceden belirlenmiş bu kriterle çevre illerden işçi alımı için zemin hazırlanmıştır. Özellikle tarım lisesinin bulunduğu Tarım Bakanının memleketi Bismil’den gelen müracaatların huzursuzluk yarattığı bir gerçektir.

Oysaki Ceylanpınar’da bulunan halkın en büyük odağı olan TİGEM, yine bu halka hiçbir katkı sağlayamamaktadır. Yıllarca taşeron işçilerin ölümleri ile gündeme gelen TİGEM bu sorunu en asgari düzeye indirgeyip faaliyette bulunduğu ilçe halkına katkı sağlamak yerine yine halkın önünü kesmiştir. TİGEM’de kepçe operatörü için dahi tarım lisesi mezunu şartı arandığı büyük bir yanlışlıktır. Bu anlamda 37 STK’mızın yaptığı çağrıyı son derece olumlu gelişme olarak görüyorum ve Cumhuriyet halk Partisi olarak yanlışlığın düzeltilebilmesi için elimizden geleni yapacağımızı belirtmek istiyorum” diye konuştu.

 

İŞKUR, AKP’NİN ‘YANDAŞ İŞE YERLEŞTİRME MERKEZİ’ OLMUŞTUR

Karataş sorunun asıl kaynağının İŞKUR olduğunun altını çizerek, İŞKUR’un AKP yandaşlarını işe yerleştirmek için akıl almaz yöntemlerin uygulandığı bir merkez haline geldiği söyledi.

Karataş, “İşsizliğin giderek arttığı bölgemizde izdihamlarla gündeme gelen İŞKUR’da şeffaf bir çalışma artık göremez olduk. Her zaman AKP yandaşlarının çıkarı uğruna yapılan kriterler, belirli kesimlere ve odaklara yönelik hizmetler halkı canından bezdirmiştir. Bu sahtekarlık merkezindeki olayların son bulması için bu kuruma yönelik soruşturma başlatılması acilen gerekmektedir. Susarak bu tür haksızlıkların büyümesini istemediğimiz için bizler sürekli olarak bu olayların takipçisi olacağız. Halkımız da şunu çok iyi bilmelidir ki bu tür bir zihniyet ancak ve ancak AKP döneminde yaşanabilir. Tüm bunların faturası halka çıkarılırken, yapılan analizler neticesinde açıklanan rakamlar ancak AKP yandaşları esas alınarak yapılmaktadır. Oysaki bu ülkede yaşayan herkese hizmet vermesi gereken İŞKUR, maalesef bunu yapmamakta ve AKP’nin emirleri doğrultusunda bir siyasi partinin çıkar merkezi haline gelmiştir. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu sahtekarlığa sessiz kalmayacağız ve tüm bu sorunların çözümlenmesi ve sahtekarlık yapanların hakkında soruşturma yapılması için gerek hukuki gerekse siyasi mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.