banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Suriye Haliliye ABD

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan Yeşildirek müjdesi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bazı inceleme, açılış ve ziyaretlerde bulunmak amacıyla geldiği Şanlıurfa’da, Vali Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, AK Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeynel Abidin Beyazgül  ve partililerce karşılandı.

Bakan Kurum, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak şehirlerin gelişimine, büyümesine, kültür, sanayi ve istihdam alanlarına katkı sağlamak adına projeler ürettiklerini ve uygulanan projeleri desteklediklerini söyledi.

Şanlıurfa’da gerçekleşen değerlendirme toplantısında, bazı kararlar aldıklarını ve bunları uygulamaya geçireceklerini kaydeden Bakan Kurum, “Şanlıurfa ekonomisin yaklaşık yüzde 71’i tekstil, gıda, hayvancılık ve tarım üzerine kurulmuş. 2017 yılında 850 bin turist şehri ziyaret etmiş. Yaklaşık 12 bin yıla dayanan tarihi bir geçmişi var. Böylesi önemi bulunan Şanlıurfa, burada yaklaşık 450 bin Suriyeli sığınmacıya da ev sahipliği yapıyor. Ben bu vesile ile tüm Şanlıurfa halkına, bu ev sahipliğinden, mazlumlara, ihtiyacı olanlara sahip çıktıklarından dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

Şanlıurfa’nın şehirleşme oranının yüzde 55 olduğunu, iki milyon mevcut nüfusunun her yıl yaklaşık yüzde 6 büyümesinin öngörüldüğünü belirten Bakan Kurum, "Bölgede hem tarımın, hem turizmin hem de sanayinin gelişmesi adına bugün birçok kararlar aldık. Aynı şekilde şehrin kentsel dönüşümü, millet bahçesi, altyapı, atık su, çevre düzenleme ve katı atık depolama tesisleri hakkında bir takım önemli kararlar aldık” diye konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: "Şanlıurfa’da uzun yıllardır hayata geçirilmesi beklenen Yeşildirek Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi 270 bin metrekare alan üzerinde gerçekleştirilecek. İlk etapta 60 bin metrekarelik alanda bölgenin kültürüne, mimarisine uygun yaklaşık 590 rezerv konut üretilecek ve bu konutlar da buradaki hak sahipleriyle anlaşmak suretiyle değerlendirilecek. Alanın geri kalan kısmı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ işbirliğinde dönüştürülecek" diyerek yıllardır Yeşildirek Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesinin hayata geçmesini bekleyen bölgedeki halka müjdeyi verdi. 

Bakan Kurum ayrıca, "Eyyübiye ilçesi Yenice mahallesinde 390 konut, 35 dükkândan oluşan kentsel dönüşüm projesi TOKİ aracılığıyla yapılacak. Bölgenin kültürel dokusuna mimariye uygun yapılacak konutlar hak sahiplerine teslim edilecek" diyerek Eyyubiye ilçesine konut müjdesi verdi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.