banner2
Öne Çıkanlar Siverek Viranşehir Sanlıurfa Haberleri Nihat Çiftçi Suruç

Çelik; 5 yılda alt yapısı yapılmamış köy kalmayacak

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek ve AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Celalettin Güvenç,  Viranşehir İlçesine bağlı Mahalleler de vatandaşlarla bir araya geldi.
İlk olarak Gözlek Mahallesi ve Anıt Mezrasında vatandaşlarla görüşen Bakan Çelik ve Başkan Adayı Güvenç, burada yer alan mahalle sakinlerinin görüş ve önerilerini aldı.
Mahalle sakinlerinin bir araya geldiği alanda toplanan kalabalığa seslenen Bakan Çelik, her yere ulaşmaya çalıştıklarını aktararak, 3 yıl içerisinde 300’ün üzerinde köye gittiğini ancak Şanlıurfa’da bin 200 köyün ve buna bağlı bin 300 mezranın olduğunun unutulmaması gerektiğini söyledi. Önemli olanın niyet olduğunu vurgulayan Bakan Çelik, “Niyetimiz gayet açık ve samimi; amacımız vatandaşla buluşmak, vatandaşın derdini yerinde öğrenmek, sorunlarını yerinde tespit etmek ve bu sorunları çözmek” dedi.
Hizmetin Merkezini Tekleştirdik
Şanlıurfa’nın batıdaki şehirlerle arasındaki farkın kırsal yerleşim alanlarının geniş yer kaplaması ve kırsal nüfusun yoğunlukta olmasından kaynaklandığının altını çizen Bakan Çelik, “Batıdaki şehirlerde 100 kişiden 85’i şehirde 15 kişi köylerde oturuyor. Şanlıurfa’da ise; 50 kişi köyde 50 kişi şehirde yaşıyor. Bu yüzden köylerde hizmet konusu çok önem arz ediyor. Burada rast gele bir hizmet anlayışıyla bu meseleleri çözmek mümkün değil. İyi bir planlama yapmak gerekiyor. Derli toplu çalışma yapmak gerekiyor. Yapabilmek içinde işi bilmek gerekiyor. Vali Bey bu yüzden Belediye Başkan Adayı oldu. Çünkü köy nedir? İçme suyu nedir? Kanalizasyon nedir?  Okul nedir? Altyapı nedir? Bilen birisi olacak, planı bilen birisi olacak ki; bu büyük coğrafyada siz hizmet getirebilesiniz. İşte hizmetin merkezini tekleştirdik. İşi bilen ve gerçekten hizmet nasıl sunulur bunun 30 yıllık deneyimini yapmış bir kardeşiniz Celalettin Bey inşallah Büyükşehire geldiği zaman; bütün bu kadastro çalışmalar, mera meselesi, planlamalar, altyapı ve elektrik meselesi bunların çözümü ancak tek merkezden gerçekleşebilir” dedi.
3 Yılda 8 Katrilyon Yatırım
3 yılda 8 katrilyon TL’yi Şanlıurfa’ya getirdiklerini söyleyen Bakan Çelik, 30 Marttan sonra bunu iki üç katına çıkaracaklarını ve bütün yetkilileri Şanlıurfa’ya getirip bütün problemlere son vereceklerini belirterek, “5 yılda alt yapısı olmayan, su ve kanalizasyon sorunu çözülmeyen ve parke taşı döşenmeyen köy kalmayacak” dedi.
30 Martta Noktayı Koyun
Hilvan’da bulunan Ovacık Örnek köyünü anlatan Bakan Çelik, bütün köylerin bu şekilde olacağını dile getirerek, “Batıdaki köyler böyle; neden Şanlıurfa’da olmasın; İzmir, Bursa bütün köyleri böyle. Şanlıurfa’nın günahı ne? 30 yıldır sen ben kavgası, iç kavgalar; neticede hizmette geri kalmalar... Buna 30 Martta noktayı koymanızı istiyorum. 30 Martta; kardeş kavgasını bitiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a; Viranşehir Belediye Başkan Adayı İbrahim Gelin’e ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Celalettin Güvenç’e destek istiyoruz. Sorunlarınız kefilliğini hükümet adına ben üzerime alıyorum” dedi.
“Kim Hizmet edecek sizlere?” diyen Bakan Çelik, “Bizden başka kimse hizmet edemez. Yalan söylüyorlar. Bakın meydan okuyorum buradan. Hiçbir sorunu çözemezler. Açık söylüyorum ve meydan okuyorum. O kadar çok sorun var ki; burada hem paraya ihtiyaç var, yöneticiye ihtiyaç var, bakanlara ihtiyaç var, hem de terlemeye ihtiyaç var, gece üçlere kadar uyumamaya ihtiyaç var; bu bizde var Allah’a çok şükür” şeklinde konuştu.
Daha sonra köy gezilerini sürdüren Bakan Çelik ve Başkan Adayı Güvenç, taziye ziyaretlerinde ve vatandaşla buluşmalarına devam etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.