banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Mardin Haliliye Emir Preldzic 4

Çatı Adayı Olacağı Söylenen Cevheri'den Kafaları Karıştıran Açıklama

Daha önce yerel bir haber ajansına açıklamalarda bulunan Selahattin Cevheri, "Olursam Urfa’nın belediye başkanı olurum. Ahmetin, Mehmetin, o partinin başkanı olmam. Sağcısı, solcusu hepsi eşit mesafede. Urfalılar; gel burada 5 yıl hamallık yap derse, yaparım" demişti. Cevheri Son açıklamasında; "Görüşmeler var,ama kesin birşey yok daha 4 ay gibi bir zaman var" dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi için Muhalefet’in İYi Parti, CHP, Saadet Partisi, Demokrat Parti’nin ortak adayı olarak düşünülen Selahattin Cevheri’nin bu açıklaması kafaları karıştırdı.

Son haftalarda Muhalefetin “Çatı Adayı” olarak ismi sürekli gündemde olan 22. Dönem Şanlıurfa Milletvekili, aynı zamanda Şanlıurfaspor Kulüp Başkanlığı yapmış olan Sabahattin Cevheri Urfanatik Gazetesi gazetesine yaptığı açıklamada, Şanlıurfalıların ve Şanlıurfa halkının ismine duyduğu güvenden dolayı teşekkür ettiğini, partilerin kendisi ile adaylık konusunda bir dirsek temasında bulunduğunu ama şuanda herhangi net olan bir durumun olmadığını söyledi. Kendisi ile görüşmeye gelen partilerle karşılıklı olumlu bir görüşmenin yapıldığını belirtti.

Cevheri Belediyecilik konusundaki görüşünü, “Ama kesin bir şey yok neden mi çünkü seçimlere daha 4 ay var. Bu belediyeye bir siyasi olarak bakmamak gerekir, burası 2 milyon sahibi olan bir şirkettir. Farz edin ki 2 milyon bir araya geldi bir şirket kurmuş belediye diye, her ay su parası, çöp parası veriyor onlarda sen paramızı koru bize hizmet et. Ben olaya böyle bakıyorum siyasi olarak bakmıyorum.” Sözleri ile özetledi.

Belediye 2 Milyonun sahibi olduğu bir şirkettir

Şuanda herhangi bir şey yok görüşmeler oldu ama net verilmiş bir karar yok.” Diyen Sabahattin Cevheri, “Dediğim gibi verilmiş bir karar yok, geldiler görüştük herkes düşüncesini söyledi. Ama kesin bir şey yok neden mi çünkü seçimlere daha 4 ay var. Bu belediyeye bir siyasi olarak bakmamak gerekir, burası 2 milyon sahibi olan bir şirkettir. Farz edin ki 2 milyon bir araya geldi bir şirket kurmuş belediye diye, her ay su parası, çöp parası veriyor onlarda sen paramızı koru bize hizmet et. Ben olaya böyle bakıyorum siyasi olarak bakmıyorum. Ama milletvekili, cumhurbaşkanı siyasi bir görüşün vardır ona bir şey diyemem. Ama belediye şirket olarak gör, herkes eşit bir şekilde çöp parasını, su parasını veriyor ve başına da bir Genel Müdür atıyorsunuz diyorsunuz ki gel burayı yönet. Ama düşüncüler paylaşıldı, ama kesin bir şey yok daha seçimlere 4 ay var hayatım boyunca uzun yıllar siyasetin içinde bulundum. Ama daha seçimlere 4-5 ay varken bir adayın açıklandığını görmedim, duymadım. Seçimlere 1,5 ay falan kalarak müracaatlar yapılır, 15 gün içinde açıkları ve 1 ay gibi bir çalışmada yapılır.” Dedi.

‘Belediye başkanlığında siyasi anlamda hiçbir düşünce olmamalıdır’

Seçimlere daha 5 ay gibi uzun bir sürenin olduğunu da belirten Cevheri, “Ama daha 5 ay var bütün gündem belediye seçimleridir. Gelen tepkilere baktığımızda vatandaşların bu tepkisi geçici mi veya bilinçli bir tepki mi herkes için aynı yani, seçilir gelir gerçek mana da bizlere hizmet eder, eşit bir şekilde, sende para veriyorsun, bende para veriyorum, sende ortak diğeri de ortaktır. Ben olaya öyle bakıyorum her şeyin hayırlısını diliyorum Urfa için. Ama kendim için şuanda adayım diyemem daha seçimlere 5 ay gibi bir süre var, geldiler görüştük, bende dedim bir şirketimiz var onun adı belediyedir bütün Urfalılar ortak, siyasi olarak hiçbir düşünce olmamalı bu hiçbir siyasi düşünce hareketi değildir kendi kendimizi idare edebilelim insan gibi bende dedim öyle düşünüyorum. Görüşmeye gelen arkadaşlar da haksızsın falan demedi, her şeyi bir kenara bırakalım, Urfa için el ele verirsek ha Arap olmuş, ha Kürt olmuş ne fark eder hepimizi Allah yaratmış olaya öyle bakıyorum.” Diye konuştu.

Cevheri son olarak, “Bu olaya sadece benle kalmamalıdırlar, herkes için öyledir Urfa için eğer kim paranın üstüne oturup, çalmayacak, çaldırmayacak, kimseye yedirtmeyecek geride kalan Urfalıların parasını kimseye yedirtmeyecek, olana bakmak gereklidir.” İfadesini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ali akkus 5 yıl önce

sayin sabahattin cevheri ismi nezaman selahattin oldu :)

Avatar
Vatandaş 5 yıl önce

Cevheri bey ve Sayın İhsan Şenocak isbirliği yapmali. 2 degerli.insan