banner2
Öne Çıkanlar 3-0 yenildi Arda petrol er kaldı

Büyükşehir 'den promosyon açıklaması

Büyükşehir Belediyesi resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle;

"ÇALIŞAN İŞÇİ – MEMUR – BAĞLI ŞİRKET PERSONELLERİ PROMOSYON İHALELERİ HAKKINDA

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan memur ve kadrolu işçiler için ayrı, bağlı şirket personelleri için 2 ayrı ihale gerçekleştirildi. Bu 2 farklı ihalelerin ilki 12.06.2023 tarihinde yapıldı. Bankaların verdiği teklif düşük bulunarak komisyon kararıyla yapılan ihaleler iptal edildi. Yeniden ihale yapılmasına karar verildi. Gerekçeleri Komisyon Kararları ile kayıt altına alındı.

13.07.2023 tarihli Komisyon Kararıyla “19.07.2023” tarihinde ihalelerin yeniden yapılmasına karar verildi. Alınan kararla yapılacak yeni ihalenin şartnamesine bir önceki ihalede verilen tekliflin altındaki tekliflerin kabul edilmeyeceği belirtilerek bankalara davet yazısı gönderildi. 19.07.2023 tarihinde yinelenen ihalelere tek bir banka dışında banka katılmadı ve ilgili banka teklifi de bir önceki ihalede verilen teklifin altında kaldığı, yani şartnameye uymadığı için yapılan bu ihaleler de iptal edildi.

İptal edilen ihaleler kendisinde kalan ilgili banka, eğer kurumunuz isterse eski tekliflerinin de hala geçerli olabileceğini, yapılacak yeni ihalelerde bile bu rakamların üzerine çıkılamayacağını bildirmesi üzerine, tekliflerinin kabul edilip edilmemesi konusunda Daire Başkanlıklarına yazı yazılarak personele ivedi olarak sorulmuştur. İvedi bir yazıyla cevap istenilmesinin nedeni; ilk yatırılacak maaşların 15 Ağustos tarihli olmasından kaynaklanmaktadır. Yeni bir bankayla anlaşılma durumunda 6.200 kişiye yeniden hesap açılması gerekmektedir. 15 Ağustos tarihine fazla zamanın kalmamasından dolayı “ivedi” ibaresine yer verilmiştir.

Yapılan yazışmalar neticesinde; memur ve kadrolu işçi personellerin %37'si bu duruma itiraz etmiş, %63’ü ilgili bankayla sözleşmenin yapılmasını istemiştir. Şirket personellerinin ise %68'i itiraz etmiş, %32'si ilgili bankayla sözleşmenin yapılmasını istemiştir.

Konuyla ilgili tüm detayların kamuoyu nezdinde de bilinmesi adına böyle bir paylaşıma ihtiyaç duyulmuştur.

Kamuoyuna saygıyla arz olunur."

Anahtar Kelimeler:
Promosyon
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.