banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Suriye Haliliye ABD

Büyükşehir Belediye Genel Sekreter Yardımcılığına Selami Yıldız getirildi

Şanlıurfa İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve daha sonra Kültür Bakanlığı Genel Müdür Yardımcılık görevlerinde bulunan Selami Yıldız, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığına getirildiği öğrenildi. Yıldız, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Bakanı Zeynel Abidin Beyazgül tarafından geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Kültür ve Turizm Başdanışmanı olarak görevlendirilmişti. 

Selami Yıldız Kimdir?

Araştırmacı-yazar. 1965, Şanlıurfa doğumlu. İlk ve orta öğrenimini Şanlıurfa'da tamamladı. Ankara Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu. Yüksek lisansını Harran Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalında yaptı. 1984’ten itibaren Şanlıurfa Belediyesinde; arası Kültür Bakanlığı Şanlıurfa Devlet THM Korosunda görev aldı. Harran Üniversitesinde öğretim elamanı ve kültür müdürü; TBMM’de yayın danışmanı, daha sonra Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak görev yaptı.

Şanlıurfa folkloru üzerine yaptığı araştırma ve incelemeleri, birçok dergi ve gazetede yayınlandı. 1989 yılında, ODTÜ halkbilim topluluğu araştırma grubuyla birlikte Şanlıurfa folkloru üzerine yaptığı araştırmaları, "Üniversitelerarası Halkbilim Araştırmaları" Türkiye birinciliği ödülünü aldı. Aynı yıl, eğitmenliğini yaptığı ODTÜ Halkoyunları Topluluğu, Şanlıurfa yöresi halkoyunları icrası ile katıldığı "Üniversiteler Arası Halkoyunları Yarışması'nda, Türkiye ikinciliği ödülüne layık görüldü.

Türkiye Yazarlar Birliği Şanlıurfa Şubesi, Şanlıurfa Sosyal Kültürel ve Stratejik Araştırmalar Derneği, Şanlıurfa Akademisi Derneği Şanlıurfa İli Kültür Sanat ve Araştırma Vakfı (ŞURKAV), MİYAR Araştırma ve Tanıtım Grubu kurucu ve yönetim kurulu üyeliklerinde bulundu. Evli ve iki çocuk babasıdır.

ESERLERİ:

Şanlıurfa'da Enbiyâ Kıssaları (2000), Harran Dergisi Bibliyografyası (2001), Peygamberler Diyarı Urfa (tsz).

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.