banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Haliliye Türkiye Sanlıurfa Haber

Büyükelçi Önen'den 10 Kasım Mesajı: “Ülkemizi çağdaş seviyelere taşıyoruz”

Türkiye’nin Çin Halk Cumhuriyeti Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen, Atatürk’ün ölümünün 83. Yılı münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Önen mesajında; Atatürk’ün temennisi olan ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine çıkarma fikrini gerçekleştirme gayretlerini sürdürdüklerini, ülkemizi hak ettiği çağdaş seviyelere taşıdıklarını söyledi.

Ülkemizi hak ettiği çağdaş seviyelere taşıyarak yolumuza devam ediyoruz
Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen mesajında; “Ülkemizi daha güçlü, daha demokratik, daha kalkınmış hale getirmek; Atatürk’ün kendi deyimiyle 'muasır medeniyet seviyesinin üzerine' çıkarmakla mümkün olacaktır” diyerek, “Büyük liderler için kuşkusuz ki matem değil; fikirlerine sadakat gereklidir. 10 Kasım tarihini bir matem ve milli bir yas günü olarak kabul etmek yerine, fikirlerine yönelmek için bize verilmiş bir fırsat olarak görmekteyiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, vefatının 83. yıldönümünde bir kere daha şükranla anıyoruz. 10 Kasım 1938 bir devrin sonu değildir. Aksine ülkemizi daha güçlü, daha demokratik, daha kalkınmış hale getirmek; onun kendi deyimiyle 'muasır medeniyet seviyesinin üzerine' çıkarmakla mümkün olacaktır. Son 19 yılda Cumhuriyetimizin temel değerlerini koruyarak, kazanımlarını arttırarak, ülkemizi hak ettiği çağdaş seviyelere taşıyarak yolumuza devam ediyoruz. Bu inançla, vefatının yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha şükranla ve rahmetle anıyoruz” ifadelerine yer verdi.
Gazi Mustafa Kemal'i, ebediyete irtihalinin 83. yıldönümünde saygı ve rahmetle andıklarını belirten Türkiye’nin Çin Halk Cumhuriyeti Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen, “Gazi Mustafa Kemal'in 'en büyük eserim' dediği Cumhuriyetimiz, 98 yıl boyunca yaşanan tüm badirelere rağmen, gururla, onurla dimdik ayaktadır ve geleceğe her zamankinden daha büyük bir ümitle, daha büyük bir kararlılıkla yürümektedir” dedi.

Milletimizin hayallerini gerçeğe dönüştürmek için çalışıyoruz
Türkiye’nin Çin Halk Cumhuriyeti Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen, Cumhuriyetimizin ideallerini ve hedeflerini, aziz milletimizin hayallerini gerçeğe dönüştürmek için aynı heyecanla, azimle çalıştıklarını, son dönemde gerçekleştirilen büyük reform ve yatırımlarla Türkiye'nin, eğitimden sağlığa, adaletten emniyete, ulaştırmadan enerjiye, sanayiden dış ticarete, kültür ve sanattan bilim ve spora kadar her alanda bölgesinin ve dünyanın farklı bir ülkesi olduğunu ispat ettiğini söyledi.

Çin / Pekin Büyükelçiliğimizde 10 Kasım töreni
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete irtihalinin 83. yıl dönümü Büyükelçiliğimizde düzenlenen bir tören ile anıldı. Vefatının yıl dönümünde Atatürk’ü saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.

Türkiye’nin Çin Halk Cumhuriyeti Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen, “En büyük arzumuz, şehit ve gazilerimizin emanetini muhafaza etmek, aziz milletimizle dayanışma içinde, bu emaneti çok daha yükseklere taşımaktır. Bu düşüncelerle, vefatının 83. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları ile vatanımız uğruna fedakarca şehit ve gazi olan tüm kahramanlarımızı bir kez daha rahmetle, minnetle yad ediyoruz” diyerek göreve geldiği günden bu yana her alanda iki ülke işbirliğini sağlamak, geliştirmek gayreti içinde olurken, dini ve milli günler ile özel günleri de dikkate alarak özellikle Çin’de yaşayan Türk vatandaşlarımızla birlikte kutlamayı adet haline getirmeyi amaçladığını, bu vesileyle de vatandaşlarımızın istek, arzu ve önerileri varsa onları da öğrenme fırsatı bulurken, memleket hasretini de gidermeye çalıştıklarını, hoşsohbet güzel bir zaman geçirmeye çalıştıklarını belirterek, 10 Kasım günü de yine Türk vatandaşlarımızla birlikte Atatürk’ü saygıyla anmayı planladıklarını ve gerçekleştirdiklerini söyledi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.