banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Urfa Haberleri ABD

Binali Yıldırım'ın ilk işi o köye gitmek oldu

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti genel başkan adayı Binali Yıldırım, Diyarbakır’da PKK'lilerin bomba yüklü kamyonu infilak ettirmesi sonucu hayatını kaybeden 16 kişinin yakınlarına taziye ziyaretinde bulundu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti genel başkan adayı Binali Yıldırım, Sur ilçesi Sarıkamış Mahallesine bağlı Dürümlü mezrasında PKK'nin bomba yüklü kamyonu infilak ettirmesi sonucu hayatını kaybeden 16 kişinin yakınlarına taziye ziyaretinde bulundu.

Havayolu ile mezraya gelen Bakan Yıldırım'a Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mehdi Eker, Vedat Demiröz, Diyarbakır Milletvekilleri Galip Ensarioğlu, Ebubekir Bal ve Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ve Diyarbakır Emniyet Müdürü Adnan Taşdan eşlik etti.

Tanışık Yas Evi’nde hayatını kaybedenlerin yakınlarına taziyelerini ileten Yıldırım, daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Tanışık köyünde terörün acı yüzünü bir kez daha gördüklerini belirten Yıldırım, “Birbiri ile akraba 16 vatandaşımız bir kamyon dolusu patlayıcıyla hunharca şehit edildi. Terör örgütünü engellemek için onların önüne çıkan ve hayatlarını bu yolda feda eden bütün kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bugün acıların paylaşılıp azaltılma, dayanışma günüdür.” dedi.

Terörün Türkiye’nin gündeminden mutlaka silineceğini ifade eden Yıldırım, “Milletimiz emin olsun ki, bu terör belası Türkiye'nin gündeminden mutlaka çıkacaktır. Bunun için ne gerekiyorsa eksizsiz yerine getireceğiz. Kardeşliğimizi, toprak bütünlüğümüzü bozmaya kast edenler, korunmasız insanlarımızı yok edenler cevabını en şiddetli şekilde alacaktır. Gereken neyse hepsi yapılacak.” ifadelerini kullandı.

Bakan Yıldırım, beraberindeki heyet ile patlamada hayatını kaybeden 13 kişinin mezarını ziyaret etti. Mezar ziyaretinin ardından, helikopterle bölgeden ayrıldı.

(M. Hüseyin Temel/Hamza Adiyaman-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.