banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Nihat Çiftçi Şanlıurfaspor Sanlıurfa Haberleri Urfa

BEYAZGÜL VE BOZDAĞ’DAN ŞİRECİLER VE FISTIKÇILAR ESNAFI ZİYARETİ 

Kentte her zaman vatandaş ve esnafların yanında yer alan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Beraberinde TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ ile birlikte Şireciler ve Fıstıkçılar Odası ziyaretinde oda üyelerinin ve esnafların talep ve önerilini dinleyerek gerekli çalışmaların yapıldığını aktardılar. 

Bozdağ ve Beyazgül daha sonra Şire Pazarı ve Fıstıkçılar Pazarı esnafını tek tek dolaşarak 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Adayalar için esnafların destek ve dualarını talep ettiler. Öte yandan Şanlıurfa’nın Fıstık üretimindeki payı ve katma değer sağlanması yönünde esnaflarla fikir alışverişinde bulunuldu. 

BAŞKAN BEYAZGÜL, “ŞANLIURFA’YA RAYLI SİTEM KAZANDIRACAĞIZ” 

Şanlıurfa’ya raylı sitemi kazandıracaklarını kaydeden Başkan Beyazgül, “ Raylı sistemi Şanlıurfa’ya kazandıracağız. Raylı sistemi kazandırmak için kentte önce ulaşım master planı yoktu. İlk olarak onu yaptık. Arkasından da proje ihalesini yaptırdık. Proje ihalesinden sonra da inşaat ihalesine başlayacağız. Bir yandan da raylı sistemi kuracağız. Tugayın yeri için de görüşmelerimizde ön mutabakat sağladık. Tesislerini yapmak suretiyle devir işlemi tarafımıza yapılacak.” Dedi. 

BAŞKAN BEYAZGÜL, “ESNAFIN YER TALEBİNE SON NOKTAYI KOYACAĞIZ” 

Esnaflara küçük sanayi siteleri adı altında yer tahsisi konusunda da değerlendirmelerde bulunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, “Esnafımızın kendi yerlerine taşınması için, bir dükkânda iki işletme olmasın diye daha modern ve daha güzel bir ortamda çalışmalarını sağlamak adına Cumhurbaşkanımıza da bu durumu arz ettik. Önümüzdeki dönemde Küçük sanayi siteleri en önemli işlerimizden biri olacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki 20 Mart’ta Şanlıurfa’ya geliyor. Burada da bu işe tahmin ediyorum Allah’ın izniyle son noktayı koyacağız.” İfadelerime yer verdi. 

BOZDAĞ, “YER TAHSİSİ KONUSUNU ÇEVRE BAKANIMIZ AÇIKLAYACAK” 

Şanlıurfa’nın yıllardır yatırımlarla kalkındığını ve yatırım ve hizmetlerin devam ettiğini ifade eden TBMM Başkanvekili ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Bekir Bozdağ, “ Şireciler ve Fıstıkçılar esnafımızın yer meselesi Zeynel Başkanımız da Ankara’ya geldiğinde görüştük bu konuyu ayrıca daha önce de bu konu gündemdeydi. Yer meselesi durumunu biz Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımızın gündemine taşıdık. Şanlıurfa’da AK Parti’nin tüm vekilleri olarak şunu söyledik. Sadece Şireciler ve Fıstıkçılar Esnafı değil diğer odaların da esnaflarının da yer talebini ilettik. Bakanlık bu konuyu masaya yatırdı. Bu süreçte bazı sorunlar çıksa da bu sorunlar bir bir aşıldı. İnşallah Çarşamba günü Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Mehmet Özhaseki Şanlıurfa’mızda olacak. Gündem maddelerinden bir tanesi yer tahsis konularıdır. Orada da bakanımız yer tahsisi ile ilgili bir açıklamayı yapacaklardır. Buradan bir kez daha söylüyorum. Şireciler ve Fıstıkçılar esnafımızın yerini çözmek bizim şeref borcumuzdur.” Diye konuştu. 

ASLAN, “ MÜJDELİ HABERİ BEKLİYORUZ” 

Şireciler ve Fıstıkçılar Odası Başkanı Ahmet Aslan da esnafların yer talepleriyle yakından ilgilenen ve gerekli yerlere bu durumu ileten TBMM Başkanvekili Bozdağ’a ve Başkan Beyazgül’e teşekkürlerini ileterek müjdeli haberi beklediklerini kaydetti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.