banner2
Öne Çıkanlar Siverek Viranşehir Sanlıurfa Haberleri Nihat Çiftçi Suruç

Başkan Yusuf Eğilmez’den Sağduyu Çağrısı VİDEO

Şanlıurfa Basın İlan Kurumu Müdürü Şükrü Kılıç’ın hayatını kaybetmesinden dolayı Basın camiasına başsağlığı dileğinde bulunarak basın açıklamasına başlayan İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, Türkiye’de son günlerde tırmanan şiddet olayları nedeniyle hayatını kaybedenlere de başsağlığı dilediğini belirterek; “Kobani bahane edilerek ülkemizde bazı eller karıştırmaya başladı. Burada vatandaşlarımıza siyasi partilerimize, derneklere ve STK’lara karşı çok haksız saldırılar oluyor. Çok aykırı saldırılar oluyor. Dün gezi olaylarında, dün 17 ve 25 Aralık olaylarında aynı sahneleri izledik. Aynı eller bu sefer Kobani’yi bahane ederek ülkemizi karıştırmaya kalkıştılar. Şunu unutmasınlar ki, bizim milletimiz artık bu oyunlara gelmeyecektir. Milletimiz oynanan bu oyunların farkındadır. Biz il başkanlığımız olarak yapılan bütün hukuksuz, haksız eylemleri kınıyoruz. Bir an önce bu eylemlerde bulunanların akıllarını başlarına almalarını diliyoruz. Ülkemiz bu saldırıya da atlatacak güçtedir. Halkımızın sağduyulu olması lazım. Halkımıza, siyasi partilerimize ve STK’lara buradan sağduyuyu tavsiye ediyoruz. Bu ülke hepimizin ve hepimiz kardeşiz. Bugün Kobani’den yaklaşık 200 bin insan Türkiye’ye geldi. Biz bu insanları ağırlıyoruz. Maalesef üzüldüğümüz bir nokta bu eylemlere katılanların bir kısmı da bizim ev sahipliği yaptığımız kapılarımızı açtığımız insanların gelip ülkemizde, ilimizde vandalık yapıyorlar. Ortalığı yakıp yıkıyorlar. Masum insanların işyerine saldırıyorlar. Marketlere saldırıyorlar. Halbuki Türkiye bu konuda üzerine düşeni yapmıştır. 3 günde 200 bine yakın insanı Türkiye topraklarına almış ve misafir etmiştir.  Diğer tarafta Kobani sorunu uluslar arası bir sorundur. Tek başına Türkiye’nin çözeceği bir sorun değildir. Bir kez daha bu olayları kınıyor ve bu olaylarda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyor vatandaşlarımızı sağduyuya davet ediyorum” dedi.

 

KONGRE SÜRECİ BAŞLIYOR

AK Parti olarak yeni bir kongre sürecine girdiklerini belirten Başkan Av. Yusuf Eğilmez; “15 Eylül’den itibaren partimizde kongre süreci başladı. Bu kongre süreci bizim partimiz açısında çok önemlidir. Bu kongrelerle birlikte barış süreci bütün bu olumsuzluklara ve saldırılara rağmen edecektir. Başarıyla sonuçlanacaktır.  Yine bu kongre süreci ile birlikte her türlü vesayet, paralel yapının musibetleri ortadan kaldırılacaktır.  Bu kongrelerle birlikte ülkemiz yeni bir anayasa sürecine girecektir. Yeni bir anayasayı AK Parti Liderimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Genel Başkanımız Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun vizyonu ile yeni bir anayasa yapacağız. Yine parti olarak 2023, 2051 ve 2071 hedeflerimiz var. Bu hedefler için kongre süreci çok önemlidir. Bu kongrelerle birlikte milletin iktidarı ve egemenliği kesinleşecek ve perçinlenecektir. Bundan sonra yeni Türkiye’de hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Yeni Türkiye’de tüm anlattıklarımız bu kongre süreci ile birlikte perçinlenecektir. Bu konuda inançlıyız. 1. Olağanüstü kongremizde sergilediğimiz misyona ve vizyona uygun şekilde kongrelerimizi gerçekleştireceğiz. 11 ve 30 Ekim tarihleri arasında ilçe başkanlıklarımız için delege seçimleri yapılacaktır. 1 Kasım 31 aralık tarihleri arasında da ilçe kongrelerimiz yapılacak ve en son 22 Şubat tarihinde il kongrelerimiz son bulacak. Kongrelerimizin tamamlanmasıyla biz 2015 seçimlerine hazırlık yapacağız. Bu sürecin ilimize bölgemize ve ülkemize hayırlı olsun” diyerek

 

İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısına Milletvekili Seydi Eyyüpoğlu, İl Başkan Yardımcıları Erkan Sözen, Yeter Tuncay ve Bekir Kan katıldı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.