banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Haliliye Cenk Antalyaspor

Başkan Demirkol, Abdulkadir Karahan İlkokulunda Öğrencilerle Kitap Okudu

Geleceğin teminatı olan gençlerin eğitimine katkı sunmak ve okuma alışkanlığı kazanmaları için çeşitli çalışmalar yapan Başkan Fevzi Demirkol, bu kapsamda Prof. Dr. Abdulkadir Karahan İlkokulunu ziyaret etti. Okul Müdürü Nilgün Müjdeci tarafından karşılanan Başkan Demirkol, ilk olarak öğretmelerle görüştü. Öğretmenlerle sohbet ederek, eğitim konusunda yaptıkları çalışmaları anlatan Başkan Fevzi Demirkol, daha sonra öğretmenlere Haliliye Belediyesi tarafından basımı gerçekleştirilen “1915 Çanakkale Savaşı” adlı kitaptan dağıttı.

Öğretmenlerle görüşmesinin ardından Başkan Fevzi Demirkol, sınıfları ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilerle sohbet ederek, okumanın öneminden bahseden Başkan Demirkol, daha sonra öğrencilere de teknoloji bağımlılığının önüne geçmek amacıyla içerisinde bilmece ve bulmacaların yer aldığı Akıl ve Zeka Oyunları Kitabından dağıttı. Öğrencilerle birlikte okuma saatinde kitapta okuyan Başkan Demirkol, derslerini çalışmaları, ailelerinin ve öğretmenlerinin sözlerini dinlemeleri konusunda öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Başkan Demirkol, temaslarının ardından okuldan ayrıldı.

HALİLİYE’DEKİ PARKLARDA MEVSİMSEL ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Haliliye Belediyesi, ‘yemyeşil Haliliye’ hedefiyle yürüttüğü çalışmalar kapsamında ilçedeki park ve bahçelerde, mevsim şartlarına uygun çalışmalarını sürdürüyor. Park ve bahçelerde çim ekim ve biçme, ağaç dikimi ve çiçek ekimi gibi çalışmalar yürüten ekipler, ihtiyaç gerektiren bölgelerdeki parklarında onarımını gerçekleştiriyor.

Park Bahçeler Müdürlüğü, ilçe genelinde mevsim şartlarına yönelik devam ettirdiği çalışmaları kapsamında bahar ve yaz mevsimlerine uygun çalışmalarını devam ettiriyor. İlçe genelindeki park ve bahçelerde mevsim şartlarına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında çim ekim ve biçimi, budama, yeni ağaç dikme ekipler tarafından yürütülürken, ilçenin yemyeşil görüntüsünün sürekliliği hedefleniyor.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü, vatandaşların yaşam alanı olan park ve bahçelerin daha düzenli olmasını, vatandaşların daha rahat ortamda vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla ihtiyaç duyulan bakım onarım çalışmalarını da sürdürüyor. Ekipler, park ve bahçelerde onarım gerektiren bank ve piknik masalarının, su ve elektrik tesisatları ile oyun gruplarının yenilenmesi çalışmalarını bölge bölge tamamlıyor. Çalışmalar kapsamında Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Veysel Karani Mahallesi 459’uncu Sokakta bulunan parkta, kırılan veya bakım gerektiren bank ve piknik masalarının da yenilenmesini sağlıyor. 7 bank ve 4 piknik masası, sökülerek yerine yenileri monte ediliyor. Park içi yollar da, ekipler tarafından kaldırılarak kilitli beton parke döşemesi yapılıyor. Su tasarrufunu sağlamak ve ağaçların daha sağlıklı sulanması amacıyla da, otomatik sulama sistemi ekipler tarafından park içine kuruluyor.

Çalışmalarını kısa sürede tamamlamayı hedefleyen Park ve Bahçeler Müdürlüğü, ilçe genelindeki diğer park ve bahçelerde de, ihtiyaç duyulan çalışmaları gerçekleştiriyor. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.