banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Haliliye Cenk Antalyaspor

Bahçeli: Çiçek anayasa için şans

Bahçeli: Çiçek anayasa için şans

Anayasa sürecinde Çiçek’in TBMM Başkanı olmasını şans olarak gören Bahçeli, ’Meclisi verimli çalıştırabilir’ dedi

MHP lideri Devlet Bahçeli, Cemil Çiçek’in Meclis Başkanı olmasını yeni anayasa sürecinde ’şans’ olarak değerlendirdi. ’Sağlam bir hukuk bilgisine sahip. Uzlaştırmacı boyutuyla da meseleye yaklaştığı vakit Meclisi bu manada verimli çalıştırabilir.’ dedi. Aksaray gezisi dönüşünde, aralarında AKŞAM muhabirinin de bulunduğu bir grup gazeteciyle sohbet eden Bahçeli şunları kaydetti:

 

- Sayın Çiçek’in böyle bir anayasanın çok boyutlu olarak ele alınacağı dönemde TBMM Başkanı olması şans olmuştur. Şu an Meclis’te bulunan milletvekilleri içerisinde en tecrübeli şahsiyetlerden biri. Sağlam bir hukuk bilgisine sahip. Ayrıca her kademede, bakanlıklarda, parti yönetimlerde görev yapmış bir kişi. Uzlaştırmacı boyutuyla da meseleye yaklaştığı vakit, Meclis’i bu manada verimli çalıştırabilir. TBMM Başkanlığı’nın böyle bir komisyon kurarak, Meclis’i çalıştırmasında yarar var. 

 

’YEMİN’ SEÇİLMENİN GEREĞİDİR

 

- AKP de BDP’nin yemin törenine katılımını arzuluyor CHP de. Diğer siyasi partiler, toplum kuruluşları arzuluyor. Son siyasi gelişmeleri dikkate aldığınız vakit, BDP’nin de TBMM’nin verimli bir çalışma ortamına gelmesi açısından Meclis’e gelmesi ve seçilmenin gereği olan yemini etmesi lazım. Bu da ülkemiz için hayırlı olur diye düşünüyoruz. 

 

- Çünkü PKK ile bağlantısı olmayan bağımsız milletvekili var. BDP yandaşlarından aldıkları desteğe saygılı olarak şimdilik bir şey söylemiyorlar. Ama bu böyle mi devam edecek.

 

Vicdani ret kabul edilemez

 

- AİHM’in büyük dairesinin vicdani ret kararını Türkiye için de düşünenler ’müracaat yapılabilir’ diyor, inanç özgürlüğü kapsamında. Bunu bizim kabul etmemiz mümkün değil. İnanç özgürlüğü kapsamında ele almamız doğru da değil.

 

AKŞAM
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.