banner2
Öne Çıkanlar Furkan Demirtaş Türkiye Kupası İBRAHİM AY İstiklâl Marşı otogar

Arınç: TMK Gözden Geçirilsin, Propaganda Serbest Olsun!
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç değiştirilmesi tartışılan Terörle Mücadele Kanunu ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Terörle Mücadele Kanunu’nun 2006 yılında güncelleştirildiğini, o zaman Meclis Başkanı olduğunu belirten Arınç, şunları kaydetti:

“Özellikle propaganda suçlarının artışı, bugün için orantısız görülebilir. Propaganda suçlarına verdiğimiz cezaların bazılarını çok basit olarak görüyorum, bu insanları yollarından da döndürmemiş, pratik bir fayda da sağlamamış. Terör örgütünün eylemlerinin azalması noktasında da bize bir yarar sağlamamış. O zaman propagandaya yönelik maddeleri tekrar gözden geçirmeliyiz. Bazılarını suç olmaktan çıkarmalıyız, bazılarının cezalarını hafifletmeliyiz diye düşünüyorum. TCK’daki düzenlemeyi tekrar savunacağım, bunu tekrar Meclise getireceğim. Adalet Bakanı ile müşterek bir çalışmamız var. Hiçbir basın mensubunun gazetecilik mesleğini yaptığından dolayı içeride kalmış olması beni memnun etmez, üzer. Arkadaşlar bundan emin olsunlar. Biz yasama organıyız, yanlış buluyorsak değiştireceğiz.”

Başbakan Yardımcısı Arınç, konuşmasında tutuklu milletvekillerinin durumuna da değindi. Arınç, şunları söyledi: “Ben bir siyasetçi ve milletvekili olarak, her şeyi bir kenara bırakarak, şu anda milletvekili seçilmiş olmasına, mazbatasını almış olmasına rağmen, parlamentoya gelerek ant içme fırsatı bulamayan arkadaşlarımız için, görüşlerinin hiçbirini paylaşmadığım halde, üzülüyorum. Onların tutuklu kalması milli iradeye saygısızlıktır. Milletin seçtiği bir insan, parlamentoya gelir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.