banner2

Şanlıurfa’da geçmiş dönemlerde karasineklerden yazın yaşam güçleşiyordu.

Hatta sineklerin çokluğu o kadar ileri boyuta varmıştı ki; halk arasında Dönemim belediye başkanına lakap dahi olmuştu. İnsanlar o dönemde belediye başkanın isminden önce “SİNEK A…” lakabını söylerlerdi.

Şimdi o dönemlerde Belediye Başkanı olan şahıs değişti; fakat halk arasındaki “Sinek” lakabı değişmeyecek gibi!..

Son dönemlerde sivrisinekten çok insanlarımızın karasinekle başı dertte.

Geceleri sıcaktan yatamayan vatandaş, sabaha doğru serinleyen havada yatmak istediğinde bu kez belediyenin “Beslemeleri” olan sineklerden yatamıyor.

Sanırım vatandaş bu sineklerin çokluğundan şikâyetçi olacak ki; Belediye son zamanlarda sık sık ilaçlama yapıyor.

İlaçlama yapıyor ama bu ilaç sinekleri öldüren, sineklerin neslini kurutan ilaçlar değil! Daha çok sineği besleyen, sineğe bağışıklı sistemi kazandıran ilaçlar…

Ben şahsen her ilaçlama sonrası sineklerin daha bir güçlendiğine, insanları ısırırken daha bir acı verdiğine şahit oluyorum. İlaçlamayla ölmüyorlar, besleniyorlar!..

İnsanlar artık şunu söylüyor; “belediye sinekleri öldürmek için ilaçlamıyor, düşük dozda uyguladığı ilaçlamayla bağışıklık sistemlerini güçlendiriyor.”

(Bildiğiniz gibi Aşılar ölü veya zayıflatılmış mikroorganizma içeren (bakteri veya virüs) ve enfeksiyon hastalıklarının tedavi ve korumasında kullanılan biyolojik ürünlerdir. Aşıların etki mekanizması doğal hastalığa benzerdir; her ikisi de bağışıklık sistemini uyarır ve vücuda girmiş olan mikrobu tanır ve hafıza oluşturur.)

Neden bu ilaçlamayla bu sineklerin  ölmediğini bilmiyorum!. Bildiğim tek şey bu ilaçlama işinde bir eksiklik var. Bu işten belediye mi sorumlu, özel şirketler mi sorumlu, her kim sorumluysa bu işe bir çözüm bulsun!.. Ama ilaçlama işinden şirkette sorumlu olsa baş sorumlu yine belediyedir…

Sinekten oldukça rahatsız olan vatandaşlar, belediyenin bir şekilde bu işe çözüm bulmasını istiyor…

Bakalım belediye bu “beslemeleri” olan sineklerden ne zaman bizi kurtaracak!..

Bekleyip göreceğiz. Tabi, ilgilenirse!..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.