banner2
Sigara tiryakiliği başlı başına bir dert. “Sigara”dan sonraki adım ise diğer uyuşturucu ve bağımlı maddelere gider. Sigaranın binlerce zararı olduğunu artık duymayan bilmeyen kalmadı.

Son yıllarda sigaranın zararları konusunda bir çok çalışma yapıldı. Çalışmaların neticesinde toplumsal olarak “sigaraya karşı ayaklanma” başladı.

Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “en renkli eylem”le sigara savaşı başlattılar. Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eğitim camiasının önde gelenleri ellerindeki sigaraları yere atarak ayakları ile çiğnediler.

“Sigarayı bırak yaşamaya bak” Eyleminin en dikkat çeken sözü ise “Bizi sizsiz bırakma hakkınız” yok diyerek, “İçiyorsam kendime kötülük ediyorum” bahanelerini bile ortadan kaldırdılar.

Sigaranın öldürücü olduğunu vurgulayan Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Sarmış “Hedefimiz, başta öğrencilerimiz olmak üzere, okul yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz ve bütün vatandaşlarımızdır. Önce müdürlerimizin bu işe inanması ve eğer hala içiyorsa sigarayı bırakması gerekir” diyor.

Körpecik çocukların zehirlenmesine karşın yapılan bu eylemi can-ı gönülden destekliyor ve tüm alanlara yayılması için çaba gösterilmesi gerektiğine inanıyorum.

Eğitimcilere yakışan bu eylemlerinden dolayı çok mutlu oldum ve heyecanla yapılan çalışmaları izliyorum.

Eğitimciler, sigaraya karşı anlamlı bir eylem başlatırken, sağlığa kötülüklerini konuştuğumuz sigaraya karşı böyle bir eylemi sağlıkçılardan beklerdim.

Özelikle göğüs hastalıkları doktorları her hastasına “Sigara içiyorsan tedavi olmanın anlamı yok” gibi sözlerle sigaranın sağlığa kötülüğünü vurgularken, ellerinde sigaralı doktorlar kötü örnek oluyorlar.

En kısa zamanda eğitimcileri destekleyen bir eylemi de sağlıkçılardan bekliyoruz.

İLGİLİSİNE
Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi...
(Kanuni Sultan Süleyman)
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.