banner2

Bilindiği gibi kısa bir süre önce Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Sigarayı Bırak Yaşamaya Bak” adlı bir kampanyası başlatıldı.
Bu kampanya bana göre kamuoyunda yeteri kadar ilgi uyandırmadı. Aslında en çok ilgi uyandırması gereken hayırlı bir kampanya olmasına rağmen medyanın yeteri kadar ilgi göstermemesi şaşırtıcı!..
Yeteri kadar ilgi uyandırmasa da Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılması bile başlı başına bir başarıdır. Bu kampanya beklide ilk kez şartlanmış görevi olan insanları eğitim yolu ile tek tipleştirme sistemi dışına çıkarak toplum için gerçekten büyük bir öneme sahip olan sigara ile mücadelede öncülük yapmasıdır.  Milli Eğitim çok hayırlı bir işe öncülcük yapmıştır.
Bu kampanyada emeği geçen herkesi kutlarım.
ÇOCUKLARIN YARISI SİGARA İÇİCİSİ
Tabi, Milli eğitim müdürlüğünün başlattığı bu kampanya, özellikle okul çağındaki çocukların yarısının sigara içicisi olmasının büyük etkisi olduğunu düşünüyorum.
Sağlık Bakanlığının çocuklar üzerinde yaptığı bir araştırmaya göre 13-15 yaş grubundaki çocukların yüzde 35i alkol kullanırken, yüzde 50si sigara içiyor. Gençlerin yüzde 29,3’ü en az bir kere sigara içmeyi denediğini söylüyor. Araştırmada, sigara, alkol ve uyuşturucu kullanımının özellikle çocuklar arasında yaygınlaştığı ve önemli bir toplumsal soruna dönüştüğü vurgulanıyor.
Şimdi ben burada Sigaranın zararlarını anlatmayacağım. Hem zararlarını tespit etmede uzman da değilim. Ben sadece uzmanların tespitlerini söyledim.
Asıl üzerinde duracağım konu; sigara tiryakileri nasıl bu illetten kurtulur. Öncelikle onu düşünmeliyiz. O konuda öneri sunmalıyız!..
Ben tüm okurlarıma yaşanmış bir hikaye ile nasıl sigara tiryakiliğinden kurtulacağını anlatacağım.
Birkaç yıl önceydi. Günde 3 ve ya 4 paket sigara içen bir dostumuz vardı. Bir gün sigarayı bırakacağını söyledi. Biz inanmadık tabi!.. “nasıl olacak, bırakabilecek misin?” diyenlere; “göreceğiz” diyordu.
Uzun bir aradan sonraki görüşmede sigarayı 6 aydır bıraktığını söyledi. Kimse inanmıyordu. Günde 4 paket sigara içen biri, “nasıl bırakır” diye hayret ediyorduk.
Bu işin sırını sorduğumuzda; “ben sigaramı öldürdüm’ diyordu. “sigara benim en yakınımdı. En yakın dostumu kaybettim. Yani onu bir daha geri gelmeyecek şekilde öldürdüm. Şimdi üzülüyorum.   Ne kadar üzülürsem üzüleyim geri getirebilir miyim? Ben de canım her sigara istediğimde; sigara benim için öldü diyorum. Hiçbir zamanda ölüler bu dünyaya dirilmez. İçmek istiyorum ama içemiyorum!..” diyordu.
Gelin bizde bir an önce tiryakiliğimize son verelim. Başta ülke serveti olmak üzere sağlığımızı gençliğimizi ve cebimizi talan eden bu illetten kurtulalım. En yakınımız olan sigarayı öldürelim!..
TEBRİKLER ŞANLIURFASPOR
Şanlıurfaspor Şampiyon oldu.
Bu memleket hiç böyle bir coşku yaşamamıştı. Bu memlekete bu güzel duyguları yaşatanları canu gönülden tebrik ediyorum.
Bu mutlu sonda emeği olanlara yürekten teşekkür ediyorum…





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.