banner2

Şekva ile şükür birbirinin zıddıdır. Birinde şikayet var, meşru olursa caizdir. Diğerinde şükür kanaat var. Şükür nimetlerin bereketidir. Nimetlerin kıymetlerini bilmemeknan körlüktür. Elden gitmesine sebeptir. Insan çok aciz, fakir bir mahluktur.

Servet varlık görünce kudurur isyan eder. Varlıklar heba olunca şikayet eder. Uzun zamandır dünya da ve ülkemizde bir kuraklık vardı. Her kes şikayetçiydi. Susuzluktan insanlar canlı cansızlar zarargörecek deniyordu nihayet bir haftadır Rabbimizin Rahman sıfatı, tecelli ederek rahmet deryası cihanı kapladı insan ölünce nasıl ki, beyaz kefene sarılır gömülür, aynen bunun gibi Rabbimizin inayeti ile yer yüzü beyaz kefene büründü.

İnsan yine şikayetçi, kara, Hava yolları kapandı insanlar araçlar yollarda mahsur kaldı. Ticaretler, alım, satım, nakillerde sekteye uğradı.Yolları açmak, insanları kurtarmak için devletin tüm birimleri seferber oldu.

Gündem icat etme fabrikaları da boş durmadı kar misali gündemler icat etti bir belediye başkanının Restorantta yemek yemesi gündem oldu. Kaç gün bu gündemle yatıp kalkacağız.

Bu dar günde kim sıkıntılara derman oluyor emek veriyorsa Rabbim yardımcıları olsun. Sevinç, hüzündarlık varlıkta hep beraber olmamız gerekirken, acımaz siyaset anlayışı ile bu dar günde kim  dünyalıklardan nemalanmak istiyorsa Allah hidayet versin.

Taraflı,acımazsız Siyaset gözlüğü ile bir birine bakanlar karşı taraf melek olsa şeytan, şeytan olsa melek görür. Hafizallah...
Yanlı, günlerce zamlar verildi verilecek duygu sömürüsü yapan davulcu bazı ekranlar tonlarca yalan sonrası nihayet Ocak 27 sinde emeklilerin bitmez zam farkları hesaplara yatacakmış harca harca bitmez.

Bunadamı şükredelim Adaletsiz paylaşımla hak yemeyi marifet sayanları ilahi adalete havale ediyoruz. Rahmetin bol yağması beraberinde külfette getirse çok sıkıntılar bir nebze hafiflemiştir.

Teknoloji, emek vermeden kazanç, bol tüketim, aşırı israf insanı kapitalist hortumlarına bağımlı hale getirmiş, insanın midesi değil, gözü acdır. Bence rahmetle bu ac gözlülüğü toprak doyuracaktır.
Ülkemizde hastalık hızla yayılıyor. Tedbir almak herkese düşüyor. Çünkü hastalık bulaşıcı ve ölümcüldür. Rabbim bir an önce deeylesin. Tüm sıkıntılarımızı bertaraf eylesin.Tabii afetlere karşı şekvacı değil, şükredenlerden olmayı nasip eylesin.
Amin Vesselam....

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.