banner2


Şanlıurfa seçimlerini AK Partililerin de tahminlerinin üzerinden ezici bir üstünlükle AK Parti kazandı.
Bu başarıda en büyük pay sahibi hiç şüphesiz Bakan Faruk Çelik'tir. Zira listeler açıklandığı 11 Nisan’dan sonra Urfa adeta çalkalandı. Tepkilerin dozajı çok yüksekti.  Bu birazda halkta oluşturulan; “aşiretçilerin aday gösterilmeyeceği” beklentisi nedeni ile oluştu.
Sonuçta “ceket” olayı yaşamış, “ceket olmayacağız” diyen bir Urfa, bu kez “paket olmayacağız” diyerek tepkilerini pankartlara kadar taşıdılar. Ama Bakan Çelik’in Şanlıurfa’nın her karış toprağını dolaşarak, adeta vatandaşa; “sizi asla ‘paket’ olarak görmedik, size hizmet etmek için elimizden gelen tüm gayretleri gösterdik, önümüzdeki dönemde de  bunu çok belirgin göreceksiniz” diye güven vermesi “paket” tartışmalarını bitirdi.
Ben bu seçimin tek galibi Faruk Çelik olduğunu söylüyorum. Zira listelere olan tepkilerden dolayı Başbakan Erdoğan’da tepkilerin hedefindeydi. Bu biraz da Erdoğan’a olan sevgilerinden kaynaklanan kırgınlığını ifade eden tepkilerdi. Çünkü Urfalı hep “Lider Erdoğan”ı sevdi.
Gelelim neden bu seçimin tek galibi Faruk Çelik olduğunu konusuna.
Birincisi; 9 yıldır çalışmayan. Memleket için hiçbir şey yapmayan vekilleri devre dışı bırakarak, Urfa için canla başla çalışacağını samimi bir şekilde dile getirmesi.
İkincisi; Urfa’da gitmediği ilçe, belde ve köy bırakmayarak, “ithaldir” söylemlerini elinin tersi ile itecek kadar Urfa’ya vakıf olması, Urfa’da doğdukları halde Urfa’nın birçok bölgesini tanımayan vekillerden daha çok Urfa’yı ve Urfalıyı tanıması.
Üçüncüsü; AK Parti adına kurulan “seçim mekezi”nin küçük hesaplar yaparak, tüm imkânlarını kendi kişisel çıkarları, dost ve yandaş işyerleri açılışı, Hamiline nikâh şahitlikleri,  kendi geleceğine yatırım için yandaşlarına kaynak aktaran ve “iki koyun” güdemeyecek kişilerin hiçte “güzel gözle” bu işi yapmadıklarını ince zekâsı ile fark edince, Referandum döneminde başarısını kanıtlamış, olan Ahmet Düşünür’ü ve ekibini davet etmesi, bu ekibin tecrübelerinden faydalanması, Suruç, Harran, Akçakale, Ceylanpınar ve Viranşehir’de AK Partinin rekor seviyede oya ulaştırması. Bu küçük gibi görünen ince detaylar Bakan Çelik’in en büyük meziyetlerindendir. Seçim başarısının sırrı da bu detaylardadır.
Dördüncüsü; 4 yılda 400 proje taahhüdü, hizmete susamış Şanlıurfalılarda büyük etki yaptı. Bu projeleri yapacağına dair Urfalıları inandırması ve ikna etmesi ayrıca büyük bir başarı.
Beşincisi: İl Başkanı Yusuf Eğilmez ve yönetimi, işlerini bırakıp Faruk Çelik’le beraber tüm ilçe ve köylere kadar eşlik etmesi, Teşkilatın bir başarısıdır. İl Başkanlığı tecrübesi olan Faruk Çelik bunun farkında olduğu için, seçimi teşkilat çalışması ile kazanacağının bilincinde birisidir. Eğer Faruk Çelik Teşkilatı-Teşkilatçılığı bilmeseydi ve İl Başkanından tutun da tüm teşkilatına kadar canla başla çalışmasalardı işle tam “SeKaMet” olurdu.
Evet, bu başarıda tüm AK Partililerin katkısı var. Ama asıl başarı tüm kesimlerin katkı sunmasına imkân sağlayan ve bunların güzel bir şekilde ekibize eden Sayın Faruk Çelik’indir.
Arabasıyla, mesaisiyle, maddiyatıyla parti için çalışan isimsiz kahramanların bu başarıdaki payını unutmamak lazım. Şanlıurfa halkı uyandı. Bundan sonra her faul yapan vekil kart yer. Şimdiye kadar halk bilinçlenmesin diye gayret sarf edenler, artık bu rüzgara karşı duramazlar. Duramadılar da!..
Zaman her şeyin ilacı, şovmenlerle hizmet erlerini ayıracaktır. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.