banner2


 

Türkiye 12 Haziran Sabahı 4 yıl daha ülkeyi yönetecek vekillerini belirlemek için sandık başına gidiyor.

 

Türkiye geneli yapılan tüm anketlerde AK Parti açık ara önde ve rakipsiz…

 

Bu rakipsizlik Şanlıurfa’da da çok belirgin bir şekilde hissediliyor.

 

Seçime 3 gün kala; “Şanlıurfa seçimlerinde kim kaç vekil çıkarır” analizini yapmak istiyorum. Baştan söyleyeyim ben sonuç belirleyici değilim. Sonucu milletin oyları ile belirler. Yorumumdan kimse alınmasın. Buradan bakınca nasıl görünüyorsa onu yazacağım. Çünkü seçim sürecinden çok geriliyoruz. Yorumlara dahi tahammül edemiyoruz. Önceki yazılarımda bunu ben yaşadım. Çok hakaret içeren yorumlar aldım. Oysa ben de kimseye hakaret etmeden gördüklerimi ve okuduklarımı yorumluyorum. Yazılarımı okuyan okuyucular da gayet tabi bir şekilde yazılarıma eleştirel yorumda bulunabilirler. Ama bu iş hakarete varmamalı!..

 

Konuyu uzatmayayım; AK Parti ile başlayalım. AK Parti Ş.Urfa’da 6 ile 10 arası vekil çıkarır.

 

BDP’nin desteklediği iki vekil’den İbrahim Ayhan çıkması garanti; ama İbrahim Binici şansı çok yüksek olmakla beraber garanti değil.

 

MHP ise adayları belirlendikten sonra birisini garantilemişti. İkincisi için çalışmalar yapıyorken, geçen sürede ortaya çıkan CD skandalları ve Şanlıurfa’da sönük seçim çalışmaları şimdi 1 tane çıkarmaları dahi tehlikede. Bunda; “yerin garanti” diye çalışmaları gevşek bırakan MHP’li adayın da etkisi var.

 

CHP, yaşadığı liste depreminden sonra toparlanmış gibi görünse de, hala bir vekil çıkarmayı garantilememiş. Bunda Siverek bölgesinde Bucak’a çalışılıyor iddiaları, Suruç’ta BDP’ye çalışılıyor iddiaların bir etkisi var mı bilmem; ama CHP’de sadece Dr. Süleyman Gök’ü çok aktif çalışmalar yaptığını görüyoruz.

 

Gelelim diğer bağımsız adayların durumuna.

 

Ahmet Ersin Bucak, en kuvvetli bağımsız adaylardan biri. Herkes tarafından çıkması muhtemel isimler arasında gösteriliyor. Bunda önceki seçimlerde Bucak ailesi olarak desteklediği bağımsız adayın çıkmasının kendilerine diyet borcunun ödeyeceği dedikodusunun bir karşılığı olur mu bilmem ama çıkma şansı yüksek…

 

Zülfükar İzol, AK Parti’nin kurucularından olan İzol; 9 yıllık vekillik sürecinde Urfa için çalışmadığı, Urfa’ya faydalı olmadığı söylentileri arasında çalışmalarına son sürat devam ediyor. Kendisine haksızlık yapıldığını, kurucusu olduğu partiden adeta ihraç edilmesini içine sindiremeyen İzol, vekil seçilebilmek için tüm yoları kullanıyor. Tüm imkânlarını seferber ediyor. Çıkmasına akrabaları dışında pek şans veren yok.

 

Mahmut Cevheri ve Zeynel Fatih Şıhanlıoğlu ise hatırı sayılır oy potansiyeline rağmen seçilmeleri garanti değil.

 

Geriye kalan diğer bağımsızların çok fazla bir varlık gösteremeyeceği açık.

 

Bu arada MHP, CHP, Bucak ve Binici il barajını aşması garanti olmadığından AK Parti bunların sürpriz bir şekilde baraj sınırını aşmaması durumunda 10’a kadar çıkması muhtemel.

 

Biz Urfa için hangisi hayırlı ise onu dileyelim. Ülkemiz için hangisi hayırlı ise o olsun diyelim. Kim “memleket için, ülke için, milleti için bir çaba sarf ediyorsa, ben çıkınca kişisel değil toplumuma hizmet edeceğim” diyorsa Allah Yardımcıları olsun. Kim de kişisel menfaatlerini bu kavramların üzerinde görüyorsa Allah bu memleketi onlardan korusun!..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.