banner2


Vali Celalettin Güvenç'in Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmasının ardından Şanlıurfa'ya atanacak olan valinin kim olacağı çok tartışıldı.
Kamuoyunda, seçimlerden sonraya kadar vali atanmayacağı dedikodusu yapıldığı bir dönemde Resmi Gazetede yayınlanan Valiler Kararnamesi ile Karabük Valisi İzzettin Küçük Şanlıurfa’ya atanmasıyla dedikoduların önü alınmış oldu.
Yeni Vali İzzettin Küçük, 1964 yılında Erzurum Tortum doğumlu. Sırasıyla Yenice, Pehlivanköy ve Eflani Kaymakam vekillikleri, Abana, Aydıntepe Kaymakamlıkları, Siirt Vali Yardımcılığı ve Pamukova, Safranbolu Kaymakamlığı görevlerinde bulunan Vali Küçük;  4 Ağustos 2008’de Üsküdar Kaymakamlığı görevine atanmıştır. 13 Mayıs 2010 tarihli kararname ile Karabük Valisi olmuştur. 16 Şubat 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan kararnameyle de Şanlıurfa Valisi oldu.
Yeni atanan Valinin Öncelikle kendisine Şanlıurfa’ya hayırlı olmasını temenni edelim.
Yeni valinin bir uzun kamu hizmet tecrübesi olmasına rağmen Valiliğinin henüz 4. Yılında…
Vali İzzettin Küçük’ün ilk mesajı; “Sayın Başbakanımız ve hükümetimizin takdiridir, bizi Şanlıurfa’ya görevlendirdiler. Urfa, ülkemizin en kadim ve tarihi öneme sahip kentidir. Ülkemizin önemli projelerine ev sahipliği yapan Urfa; medeniyeti, kültürü, tarım ve arazisiyle önemli bir yere sahip. Urfa’ya hizmet etmeye geliyorum. Bu şehri Urfalı halkımızla birlikte yöneteceğiz. Urfalı hemşerilerime sevgi, saygılarımı sunuyorum” dedi.
Sayın İzzettin Küçük’ün profiline baktığımızda mütevazı bir kişiliği var. Özellikle fazla sosyal medya konusunda profili çokta parlak değil.
Twitter ve Facebook hesapları Kasım 2013 yılında oluşturmuş.
Onun Valisi olduğu Karabük’te onun döneminde Karabük eğitimde büyük başarı sağladı.
Bu başarıda onun ne kadar payı oluğunu bilmemekle birlikte, Eğitim konusunda Türkiye sıralamasında en sonda yer alan Şanlıurfa için ne kadar faydalı olacağını göreceğiz.
Gerçi büyükşehir olan Şanlıurfa’da birçok yük yeni büyükşehir belediye başkanının omuzlarında! Bununla beraber Vali İzzettin Küçük’e de büyük görevler düşüyor.
Aslında bu valinin özellikle seçildiğini düşünüyorum. Yetkileri oldukça artırılan Büyükşehir Belediye Başkanını gölgeleyen değil, gölgesinde kalması düşünülerek atandığını düşünüyorum.
Urfa’ya hizmet etmeye geleceğini söyleyen Küçük’e yeni görevinde başarılar dilerken, “Bu şehri Urfalı halkımızla birlikte yöneteceğiz” diyen Küçük’le beraber bu şehirde güzel çalışmalar yapmasına yardımcı olmalıyız.
Nüfus olarak büyük olduğu kadar, dağ gibi sorunları olan Şanlıurfa’da İnşallah yeni dönemde belediye ve valilik el ele vererek güzel hizmetler yapar. En azında beklentiler o yönde…
Son olarak şunu söylemek istiyorum. Yeni vali Şanlıurfa için iyi bir tercih. Ahengi bozmaz! Hayırlı olsun!..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.