banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Mardin Haliliye Emir Preldzic 4

Urfalı Eğitimciler AB’li Eğitimcilere Mültecilerin Sorunlarını anlatacaklar


Yeni Bir okul olmasına rağmen eğitim alanında büyük başarılara imza artan Hattat Behçet Arabi İmam hatip Ortaokulu öğretmenleri AB’li meslektaşlarına mülteci sorunlarını anlatmak üzere Yunanistan’a gidecekler.
Şanlıurfa’nın Haliliye İlçesinde Bulunan Hattat Behçet Arabi İmam hatip Ortaokulunun koordinatörlüğünü yaptığı “Eğitim Mültecilerinde Hakkı Ve Biraz Empati  isimli Erasmus + projesi kapsamında Yunanistanin Volos  kentinde yapılacak olan toplantıda Yunanistan Bulgaristan, Polonya, Romanya  ve İtalya ülkelerinden toplam 24 öğretmenler katılacağı toplantılarda Öğretmenlerimiz Avrupalı meslektaşlarına mülteci öğrencilerin eğitiminde karşılaşılan sorunları anlatacak ve gerçek hayat hikayelerini avrupalı meslektaşlarına anlatarak bu konu hakkında farkındalık oluşturmaya çalışacaklar.

 Hattat Behçet Arabi İmam hatip Ortaokulu öğretmenlerinden Bilal Altun Erkan Baldemir Nurettin Özer Ve Bedirhan Toprak Yunanistanin Volos  kentinde 12/04/2019 ve 18/04/2019 tarihleri arasında yapılacak toplantıya  katılacaklar.Yunanistan Bulgaristan Polonya Romanya  ve İtalya’dan toplam 24 öğretmenin katılacağı toplantılarının ardından Yunanistan da bulunan mülteci kampları ziyaret edilecek. AB ülkelerindeki eğitim sistemleri incelenerek. AB ülkelerindeki mültecilerin eğitim sistemine entegrasyonu hakkında bilgi alışverişi yapılacaktır.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.