banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haliliye Türkiye Urfa Haberleri Sanlıurfa Haber

Urfa Valiliğinden Açıklama: 205 Yer Karantinaya Alındı

Vaka sayısının en çok görüldüğü ilçe olan Karaköprü'de son 24 saat içer4isinde 78 yer karantinaya alınırken, bunu 37 yer işle Haliliye ilçesi izledi. Ayrıca 20 yer ile Birecik ve 21 yer ile Ceylanpınar'daki vaka sayılarındaki artış dikkat çekerken il genelinde toplamda 205 yer 14 günlüğüne karantinaya alındı.

 Ayrıca il Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla toplam 120 farklı adreste karantina tedbirinin sonlandırıldı..

İŞTE VALİLİK TARAFINDAN YAPILAN YAZILI AÇIKLAMANIN TAM METNİ:

İçerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminde, salgınla mücadelenin genel prensipleri olan temizlik, maske ve fiziki mesafe kurallarının yanı sıra her bir faaliyet alanı/iş kolu için alınması gereken önlemler ayrı ayrı belirlenerek bu kural ve tedbirler çerçevesinde faaliyetlerin sürdürülmesi sağlanmaktadır.
Bu kapsamda; 23.07.2020 tarihinde olağanüstü toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, çalışma saatlerine kısıtlama tedbiri uygulanan işyerlerinde uygulanan bu tedbirin kaldırılması ile COVİD-19 pozitif tespit edildiğinden 14 gün süreyle evde izolasyonu amacıyla karantina tedbiri kararı alınan/sonlandırılan yerlerle ilgili olarak:
 
A. Gelinen aşamada; Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından sektörel bazda yayımlanan rehberlerde belirtilen tedbirlere riayet edilmesi kaydıyla 21.07.2020 tarihinden itibaren lokanta, restoran, kafe, kafeterya, çorbacı, kokoreççi, çiğ köfteci, kıraathane, kahvehane, çay bahçesi, dernek lokali vb. işletmelerin çalışma saatlerine yönelik kısıtlamaların kaldırılmasına; belirtilen işletmelerin genel mevzuatları ve ruhsatlarında belirtilen saat aralıklarında faaliyette bulunabilmelerine, 
 
B. Yapılan filyasyon çalışmaları sonucunda COVID-19 pozitif tespit edildiğinden COVID-19 pozitif hastanın evden ayrılışından 14 gün sonrasına kadar; Birecik İlçemizde yirmi (20), Ceylanpınar İlçemizde yirmi bir (21), Eyyübiye İlçemizde on iki (12), Haliliye İlçemizde otuz yedi (37), Hilvan İlçemizde bir (1), Karaköprü İlçemizde yetmiş sekiz (78), Siverek İlçemizde yedi (7), Suruç İlçemizde on bir (11) ve Viranşehir İlçemizde on sekiz (18) olmak üzere toplam 205 farklı adreste karantina tedbiri uygulanmasına, 

C. Karantina tedbiri uygulanan ve yeni vaka çıkmaması durumunda 24.07.2020 tarihi itibariyle; Birecik İlçemizde yirmi dokuz (29), Ceylanpınar İlçemizde sekiz (8), Eyyübiye İlçemizde on altı (16), Haliliye İlçemizde on sekiz (18), Harran İlçemizde iki (2), Karaköprü İlçemizde on üç (13), Siverek İlçemizde altı (6), Suruç İlçemizde altı (6) ve Viranşehir İlçemizde yirmi iki (22) olmak üzere toplam 120 farklı adreste karantina tedbirinin sonlandırılmasına, 
 
Uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyetlere neden olunmamasına, alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282 nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılmasına, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına karar verilmiştir. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.