banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Haliliye Cenk Antalyaspor

Urfa'da 65 Yaş Üstüne Kısıtlama Geliyor

Şanlıurfa'da düzenlenen İl Pandemi Kurulu toplantısında 65 yaş üstü vatandaşları için Sabah trafiğin yoğun olduğu saatler ile akşam mesai çıkışındaki yoğun saatlerde ve düğünlerde 65 yaş üstü vatandaşların bulunmaması yönünde karar alındı. Karar ile ilgili tüm detayların İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile duyrulacağı açıklandı.

Toplantıda ayrıca Cenaze Namazları, Halı Sahalar, Düğünler, Pazar Yerleri, Sıra Geceleri ve Toplu Taşıma Araçları ile ilgili de bir dizi karar alındı.

İŞTE TÜM DETAYLARIYLA ALINAN O KARARLAR...

65 Yaş Üstüne Yeni Kısıtlama
65 Yaş üstü vatandaşlar için yeni tedbir kararları gündemde. Sabah trafiğin yoğun olduğu saatler ile akşam mesai çıkışındaki yoğun saatlerde ve düğünlerde 65 yaş üstü vatandaşların bulunmaması, yönündeki karar İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile duyurulacak.

Cenaze Namazları
Cenaze namazlarında maske ve fiziki mesafe kurallarına uyulmadığı sürece namazın kıldırılmaması yönünde görevlilere talimat verilecek. Şartlar sağlanmadığı sürece cenaze namazı kılınamayacak. Cenaze namazından önce ve sonra da tedbir kararları denetlenmeye devam edecek.

Halı Sahalar
Halı sahalar sürekli kontrol altında tutulacak. Kurallara uymayan halı saha işletmeleri eksiklikleri gidermedikleri takdirde kapatma cezasıyla karşı karşıya kalacak.

Düğünler
Düğünlerin üç saatle sınırlandırılması ve yemek ikramı yapılmaması ve daha önce alınmış olan tedbirler uygulanmaya devam edecek. 
Filyasyon:
Pozitif vaka olarak tespit edilen kişilerle temasta olan tüm kişilerin bilgileri sistemde kayıtlı tutulacak. Bu bilgiler, kontrol noktalarında ve diğer denetim faaliyetlerinde sorgu işlemlerinde kullanılacak.

Okullar Açılmadan Tedbirler:
Okulların açılmasının 21 Eylül’e ertelenmesi fırsat olarak değerlendirilecek ve 700 bin öğrenci okula başlamadan önce servis araçları ve okullarda alınacak tedbirlerin dozu artırılacak. 

Pazar Yerleri:
Pazar yerlerindeki tezgahların düzeni, giriş çıkışların kontrol altında tutulması, maskesiz girişlerin engellenmesi uygulamasının takibinde Zabıta ve Emniyet teşkilatı daha aktif rol alacak.

Sıra Geceleri:
İl Hıfzıssıhha Kurulu kararlarıyla daha önceden kısıtlanan sıra geceleri, önümüzdeki süreçte de yapılmayacak. Sıra gecesi eğlencesi düzenleyen işletmeler hakkında yasal işlem yapılacak. 

Toplu Taşıma Araçları:
Toplu taşıma araçlarında uyulması gereken kurallar sıkı şekilde denetlenecek. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.