banner2
Öne Çıkanlar teog news mehmet ekinci Nihat Çiftçi Akhisar Belediyespor

Twitter Sonunda Urfa Valisini de Hedefine Aldı

ABD merkerli Sosyal medya platformu Twitter son dönemlerde özellikle Türkiye'deki milli hesaplara yönelik askıya alma, kısıtlama ve tamamen kapatma girişimine yönelik keyfi uygulamaları büyük tepkilere neden olurken, son olarak Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin'in hesabını geçici olarak sınırlandırmasına Urfalılardan sert tepki yağdı.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI:

Vali Erin'in hesabının geçici olarak sınırlandırılması ile ilgili olarak valilik kurumsal hesaptan yapılan açıklamada, sorunun doğrulama kodunun gecikmesinden kaynaklandığı belirtildi. Valilik kurumsal sosyal medya hesabında yapılan açıklama şöyle denildi; "Sayın Valimiz Abdullah Erin'in kişisel Twitter hesabı, doğrulama kodunun gecikmesinden kaynaklı teknik bir problem nedeniyle geçici bir süre sınırlandırılmış olup en kısa zamanda düzeltilecektir."

Akşam saatlerinde getirilen kısıtlama haberi yaptımız şu saatte kadar düzeltilemediği görüldü.

Medya Yazarları Dernek Başkanı Mehmet Guli Aslan, Sosyal medya düzenlemesinin önemine değinerek sosyal medya hesabından Vali Abdullah Erin'e destek çıkışı yaptı. Twitter'ı bunun nedenlerini açıklama davet eden Başkan Aslan, Sosyal Medya hesabında yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: "Twitter'ın Türkiye'deki milli hesaplara yönelik takındığı agresif tavırlarından vazgeçmeye davet ediyorum. Şanlıurfa Valisi @Abdullah_Erin47'in hesabını ne amaçla askıya alındığı açıklanması lazım. Ama ülkemizi muhattap almıyorlar ki. Sosyal medya düzenlemesi bunun için önemli."

Şanlıurfa Şehit Aileleri Dernek Başkanı Mehmet Yavuz'dan twitter'a sert tepki: Şanlıurfa valimiz sayin  @Abdullah_Erin47  #Twitter hesabının geçici olarak sınırlandırılması kabul edilemez bir durum tek işi memleket olan işinide aşk ile yapan Şanlıurfa’da sevilen sayılan valimizin hesabı tekrar aktif hale getirilmelidir.

Gazeteci Yazar Ahin Güneş'te tepki gösterenlerin başında geldi. Güneş Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi: Şanlıurfa Valimiz Sn.  @Abdullah_Erin47  'in twitter hesabının askıya alınmış olması kabul edilir bir uygulama değildir.  Twitter yetkilileri  @Twitter    @TwitterLive   @TwitterTurkiye  bunu biran önce düzeltmelidir

Twitter'a şanlıurfa kamuoyunda büyük tepkiler yağarken Yazar Cengiz Aksan'da Twitter'ın bu kısıtlamasına tepki gösterenlerden oldu. Twitter'ı kınadığını belirten Aksan paylaşımında şunları yazdı: "Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin'in hesabı Twitter tarafından geçici olarak sınırlandırılmış bulunmakta. Devletin Valisi'ni tanımayan Twitter'ı kınıyorum. @Abdullah_Erin47  hesabına destek olalım."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.