banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi HAMEDO AK Parti yeni MKYK asıl ve yedek üyeleri kimler

TKDK Şanlıurfa’daki O Algıyı Kırdı

TKDK Şanlıurfa İl Koordinatörlüğü tarafından yapılan açıklamada, IPARD II 9. Proje Başvuru Çağrısında, hayvancılık yatırımlarında 173 milyon TL yatırım tutarına sahip 103 adet besi çiftliği projesi alarak Türkiye’de açık ara ilk sırada yer aldığı belirtildi.

Konu ile ilgili olarak görüşlerini açıklayan TKDK Şanlıurfa İl Koordinatörü Dr. Sadık YETİM, bu çağrıda bugüne kadar ki en yüksek sayıda ve yatırım tutarında proje aldıkları için çok mutlu olduklarını dile getirdi.
Daha önceki çağrılarda Şanlıurfa Besi Organize Sanayi Bölgesi’nde 26 projeyi hayata geçirerek, Şanlıurfa’yı et üretim ve işleme merkezi yapmak istediklerini belirten Dr. YETİM, en son aldıkları 103 besi projesi ile de bu hedeflerine bir adım daha yaklaştıklarını söyledi. Dr. Yetim, 534 üye ve 106.800 büyükbaş kapasitesi ile Türkiye’deki en büyük Besi OSB’nin TKDK desteği ile hayata geçirilmesi sonucunda biyogaz tesisi ihalesi yapıldığını belirtti. 
Dr. YETİM; Besi OSB’nin tam kapasiteyle hayata geçmesi durumunda Şanlıurfa’da et üretimi, etin işlenmesi, yem üretimi ve hayvancılıkla ilgili diğer sektörlerin de gelişeceğini, bu yatırımların hem hayvancılık hem de inşaat sektörlerinde istihdama çok önemli katkı sağlayacağını ifade etti. 
 Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun, uygun olan tüm projelerin onaylanması için yeterli bütçeye sahip olduğunu belirten Dr. Yetim, başta Besi OSB üyeleri olmak üzere yatırımcıları yeni dönemde de TKDK desteklerinden yararlanmaya davet etti.
Dr. YETİM; Şanlıurfa’nın hibelerden en yüksek payı almasını sağlayacak olan bu başarının ekip işi olduğunu ifade ederek, gece gündüz canla başla çalışan tüm Şanlıurfa TKDK personeline teşekkür etti.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Fatih doğan 4 yıl önce

ayınladığınız haberleri yakınen takip etmeye çalışıyorum
Özellikle Kosgeb hibe teşvik gibi destekleri kaçırmamaya çalışırım takipçinizim Türk firmalarının ulusal ve uluslararası Ar-Ge fonlarından, vergisel ve mali teşviklerden faydalanmaları, üniversite-sanayi işbirliğinin kurulması, firmaların teknokent/serbest bölge gibi alanlara taşınması ve ülkemizin global rekabetçiliğine katkı sağlanabilmesini amaçlayan mesut KURT beyden https://protimeas.com/ https://abprotime.com/ adresinde bulabiliyorum