banner2
Öne Çıkanlar teog news mehmet ekinci Nihat Çiftçi Akhisar Belediyespor

STK'lar Ayaklandı! Vali Erin'e Destek Verdiler

 Şanlıurfa Memur-Sen ev sahipliğinde bir araya gelen Sivil Toplum Kuruluşları adına açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Fevzi ÇELİK, "Şanlıurfa STK’ları olarak, Güvenlik elemanları ve can güvenliği ciddi manada tehdit edilenler dışında, silah taşınmasına veya bulundurulmasına karşıyız. Özel günlerde havaya silah sıkmanın mertlik değil, cahillik olduğu kanaatindeyiz. Silahların toplatılması konusunda, Valimiz Sayın Abdullah ERİN beyi desteklediğimizi kamuoyuna saygılarımızla bildiririz" dedi.

İŞTE O AÇIKLAMA

BİREYSEL SİLAHLANMAYA HAYIR!

         Gün geçmiyor ki silahlarla cinayetler işlenmesin, yaralanmalar olmasın. Türkiye’de ortalama her 65 kişiden biri silah taşımakta ya da bulundurmaktadır. Ülkelere göre, silaha sahip olma sıralamasında Türkiye, tüm dünya ülkeleri sıralamasında 20. sıradadır. Ülkemizde ruhsatlı ve ruhsatsız silah sayısı son 10 yılda yaklaşık 10 kat artmıştır. Halen Türkiye'de 2,5 milyon’un üzerinde ruhsatlı, bu sayının iki katından daha fazlası da ruhsatsız silah olduğu tahmin edilmektedir.

Bireysel silahlanmada ilk sırayı mesleği gereği risk alanlar, ikinci sırayı bireysel korunma, üçüncü sırayı yeterli gerekçe göstermeden “evde bulunsun” isteğiyle silah edinenler oluşturmaktadır. Dördüncü sırada ise merak, hobi veya hatıra gerekçesiyle silah edinenler bulunmaktadır. Avcılık ve atıcılık ayrı bir kategori olup ateşli silahların 2/3’ü bu amaçla ruhsatlandırılmaktadır.

Ülkemizde her yıl yaklaşık 3 bin kişi silahla ölmekte, 12 binden fazla insanımız da yaralanmaktadır. Ateşli silahlarla işlenen suçların yaklaşık üçte ikisi ruhsatsız, üçte biri ruhsatlı silahlarla işlenmektedir. Evde silah bulunması, aile içi şiddet olaylarında ciddi yaralanma ve ölümlere yola açabilmekte, intiharları kolaylaştırmakta, çocukların kaza ile ölüm ve yaralanmalarına neden olabilmektedir.

Özel günlerde havaya ateş edilmesi sonucu ölen ve yaralananların sayısı da azımsanmayacak kadar çok olmakla beraber, çocuklar üzerinde olumsuz ve derin tesirler bırakmaktadır.

Şanlıurfa STK’ları olarak, Güvenlik elemanları ve can güvenliği ciddi manada tehdit edilenler dışında, silah taşınmasına veya bulundurulmasına karşıyız. Özel günlerde havaya silah sıkmanın mertlik değil, cahillik olduğu kanaatindeyiz. Silahların toplatılması konusunda, Valimiz Sayın Abdullah ERİN beyi desteklediğimizi kamuoyuna saygılarımızla bildiririz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ramazan 5 yıl önce

Kaçak silah bulunduranlar hakkinda yasal islem yapılmalı.Polis denetimleri artırmalı

Avatar
Rdl 5 yıl önce

vali bey bireysel silahlanmaya çağrısı yapmadı, silahsızlanma çağrısı yaptı. Koyu punto ile yazılan cümleyi düzeltin bence.