banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Haliliye Cenk Antalyaspor

Şanlurfa Platformu'ndan 11 Nisan Kurtuluş Mesajı

İki STK adına açıklama yapan yönetim kurulu başkanı Habip ÇADIRCI;

Bereketli hilalin kilit taşı olan Şanlıurfa sahip olduğu değerler itibariyle insanlığa beşiklik etmiş ve stratejik konumu nedeniyle birçok uygarlığa ev sahipliği yapmıştır.

Büyük medeniyetlerin doğduğu peygamberler şehri Şanlıurfa’da halk topraklarını işgal eden düşmanlara karşı destansı bir mücadele örneği sergiledi.12’ler olarak hatıralarını yâd ettiğimiz o büyüklerimiz sayesinde Urfa halkı örgütlendi ve işgalin üzerinden bir yıl geçmeden Fransızlara Urfa’yı dar etti ve bu kutsal topraklardan kovdu.  Birlik ve beraberliğin tek yumruk haline geldiği Kuvayi Milliye ruhu ile 11 Nisan 1920’de tarihe altın harflerle yazılan şanlı bir zafer kazanıldı. Şanlıurfa’nın 11 Nisan 1920’de 12’lerin önderliğinde yaptığı eşsiz mücadelenin sonunda tarihte kendi kendini kurtaran şehirlerden birisi olma onurunu yaşadı. Şanlıurfalıların 11 Nisan’da gösterdiği eşsiz kahramanlık milli mücadele döneminde Anadolu’ya örnek olmuştur.
Bu bakımdan bizlere emanet edilen bu şehrin ne kadar değerli olduğunu gelecek nesillere aktarmak amacıyla herkes üzerine düşeni yapmalıdır.
Büyük bir kahramanlık örneği sergileyerek bu toprakları bizlere emanet eden şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve şükranla anarken tüm Şanlıurfalı hemşerilerimin 11 Nisan Kurtuluş Bayramını kutluyorum, dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.