banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Haliliye Türkiye Sanlıurfa Haber

Kervana Urfa Barosu da Katıldı

Ankara ve Diyarbakır barolarına resen soruşturma açılmasını eleştiren Şanlıurfa Barosu yaptığı yazılı açıklamada, Diyanet İşler Başkanı için  İktidara yaranmada yarışan bu zevat nitelemesi yaparak; "Kasıtlı olarak açıklamanın bir cümlesini çarpıtarak toplumun hassasiyetlerini manipüle etme gayreti içerisine düşmüştür" denildi.
Diyanet İşler Başkanı Ali Erbaş'ın LGBT ile ilgili sözlerini kabul etmediğini belirten Şanlıurfa barosu, bu sözleri de toplumun bir kesimini küçük düşürücü, ayrıştırıcı ve faşizan bulduğunu açıkladı.

İKTİDARA DA DİYANETE KARŞI İMASINDA BULUNDULAR

İktidarı siyasal islam fikrinde olduğunu ima eden Baro, açıklamasını şu şekilde sürdürdü; "Bilindiği gibi; İslam dini ruhbanlığı ve ruhban sınıfını kabul etmeyen bir anlayışa ve uygulamaya sahip bir dindir. Siyasal İslam’ın tarihsel çıkışı incelendiğinde, Diyanet işleri başkanlığı; ruhban sınıfını çağrıştırdığı düşüncesiyle, bu anlayışın siyasal figürleri tarafından yıllarca sert eleştirilere tabi tutulmuş, hata bu kurumun kaldırılması seçim vaatleri arasında gösterilmiştir. Zira bu kurum, siyasal iktidarın yıllarca mücadele ettiği seküler devrimin ürünüdür. Ancak, son zamanlarda, siyasal iktidarın lehine dinin siyasete bizatihi Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından alet edilmesi üzerine, muhalif kesimlerce, hukuk içinde kalınarak, Diyanet İşleri Başkanı hakkında yapılan herhangi bir eleştiriye bile iktidar tarafından müsamaha gösterilmemeye başlanmıştır."

"DİYANET DİĞER KURUMLARDAN FARKLI DEĞİLDİR"
Hem Diyarbakır barosunun Hem de Ankara barosunun yanında  yer alarak, sonuna kadar dayanışma içerisinde olacağını açıklayan Şanlıurfa Barosu, Diyanet işleri başkanlığı, devletin idari yapısı içerisinde sistemin işleyişine katkı sunması gereken, yüzlerce kurumdan yalnızca biri olarak nitelediklerini beklirten açıklamada; "Hiç bir kutsiyeti veya diğer kurumlardan herhangi bir üstünlüğü olmadığı ve Diyanet işleri başkanı 24.04.2020 tarihinde yapmış olduğu açıklama ile yukarıda belirtilen yükümlülüklere aykırı davranmış ve suç işlediğini" açıkladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.