Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_0nbfmkal4t7ngvi444k4v67aq2, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Dekanı Prof.Dr.Cengiz Kaya En İyi bilim insanları listesinde yer aldı haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye ABD Suriye

Dekanı Prof.Dr.Cengiz Kaya En İyi bilim insanları listesinde yer aldı

Dünyanın En İyi Bilim İnsanları Listesinde Harran Üniversitesi İki Akademisyenle Yer Aldı
Dünyanın en iyi bilim insanlar listesinde Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik ve Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Kaya yer aldı.
Başarılı akademisyenler daha önce de listede yer almıştı. Rektör Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik ve Dekanı Prof. Dr. Cengiz Kaya daha önce de dünyanın en etkili bilim insanları olarak yer aldılar.
 Stanford Üniversitesi'nin yayınladığı sıralamada Cevher Hazırlama Mühendisliği alanında Dünya çapında 27.568 bilim insan arasından Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik 30. sırada yerini aldı.
Stanford Üniversitesi’nden Dr. John PA Ioannidis, K. W. Boyack ve J. Baas’ın PLOS Biology dergisinde yayımlanan “Updated science-wide author databases of standardized citation indicators” başlıklı makalesine göre Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Çelik ve Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Kaya dünyanın en etkili bilim insanlarını geride bırakarak yer almayı başardı.
Stanford Üniversitesi’nden Dr. John PA Ioannidis tarafından yönetilen bir araştırma ekibi, standart atıf göstergeleri temelinde dünyanın en iyi 159.684 bilim insanını kapsayan bir veri tabanı oluşturdu.

Bu standart atıf göstergeleri, bilim insanlarının atıf sayıları, H-indeks değerleri, ortak yazarlıkları ve kariyer boyu etki faktörlerine bağlı olarak hesaplandı. Çalışma, bu göstergeleri kullanılarak bilim insanlarını 22 bilimsel alan ve 176 alt alanda sınıflandırma sonucu Rektör Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik ve Dekan Prof. Dr. Cengiz Kaya daha önce de benzer çalışmalarda en etkili bilim insanların listesinde yer almışlardı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.