banner2
Öne Çıkanlar Türkiye Urfa Suriye Haliliye ABD

Bugünden İtibaren Uymayanlara 900 Lira Ceza Kesilecek

Şanlıurfa'da koronavirüs vaka sayıları özellikle son haftalarda pik yaptı. Her gün onlarca yerde yeni vakalar tespit edilmesinin ardından Valilik tarafından değerlendirmesi sonucu ilde maske takma zorunluluğu kararı aldı.

Alınan maske takma zorunluluğun vatandaşlar tarafından ihlal edilmesi ve bir çok kişinin hala maske takmaması, Valiliği yaptırım yapmaya zorladı.

900 LİRA CEZASI OLACAK

Şanlıurfa Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulunun 94 Nolu Kararı ile maske takma zorunluluğuna uymayanlara yönelik aldığı karar doğrultusunda 22 Haziran 2020 (bugün) itibariyle 900 lira ceza kesilmesine karar verdi.

21.06.2020 tarihinde olağanüstü toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu aldığı karar şu şekilde: "22 Haziran 2020 Pazartesi gününden itibaren maske kullanım kurallarına aykırı hareket eden vatandaşlarımıza il gelinde uygulama birliği olacak şekilde Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282 nci maddesi uyarınca 900 TL idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir" denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.