banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Urfa Haberleri Sanlıurfa Haber

Bozova Cumhuriyet Başsavcılığı'nın dev operasyon: 27 kişi gözaltına alındı

Bozova Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Şanlıurfa İli Akçakale, Bozova, Eyyübiye, Haliliye ve Siverek ilçelerinde organize bir şekilde çalıştığı belirlenen suç örgütüne operasyon yapıldı iki günden beri operasyon kapsamında toplamda 27 kişi gözaltına alındı.

konu ile ilgili olarak Şanlıurfa il jandarma komutanlığından yazılı bir açıklama yapıldı

JANDARMA BASIN DUYURUSU

1. Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı yasaların kendisine verdiği görev ve sorumluluklarının gereği olarak, suç ve suçlularla en etkin şekilde mücadele ederek Kamu düzenini, emniyet ve asayişi bozmayı hedef alan her türlü faaliyetlere engel olmak, vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamak, huzur ve güven ortamını sürdürmek amacıyla gereken bütün önlemleri en iyi şekilde almak için yürütülen çalışmalar aralıksız devam etmektedir.

2. Bu kapsamda; Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından 18 Eylül 2018 tarihinden itibaren yapılan araştırmalar sonucunda Şanlıurfa İli Akçakale, Bozova, Eyyübiye, Haliliye ve Siverek ilçelerinde “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma, Sıvı ve Gaz Halindeki Enerji Nakil Hatlarından Nitelikli Hırsızlık, Resmi Belgede Sahtecilik, Görevi Kötüye Kullanma ve Kamu Malına Zarar Verme” suçlarını örgütlü olarak işleyen şüphelilere yönelik Bozova Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde 18 Eylül 2018- 10 Nisan 2019 tarihleri arasında yapılan operasyonlar sonucunda; aralarında Güvenlik korucularının da bulunduğu (18) şüpheli şahıs yakalanarak adli makamlara sevk edilmiştir. Aynı suçları işlediği şüphesiyle 11 Nisan 2019 tarihinde yapılan operasyon sonucunda (9) şüpheli şahıs (Toplam 27şahıs) daha yakalanarak gözaltına alınmış olup işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilmiştir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.