banner2
Öne Çıkanlar Nihat Çiftçi Sanlıurfa Haber Şanlıurfaspor Sanlıurfa Haberleri Urfa

BAŞKAN BEYAZGÜL ŞEHRE KAZANDIRDI İLK SAHURU İHTİYAÇ SAHİPLERİYLE YAPTI 

 Başkan Beyazgül merkezde ilk sahuru sosyal konutlara yerleştirilen ihtiyaç sahibi vatandaşlarla yaptı. Duygu dolu anların yaşandığı gecede Başkan Beyazgül’e destek bir an olsun durmadı. 

Tarih, arkeoloji, turizm ve gastronomi şehri Şanlıurfa, adeta medeniyetlerin mücevher sandığı konumunda bulunuyor. Kendine has yemek kültürü ve damak çatlatan eşsiz mutfak lezzetleri ile Gastronominin Başkenti Şanlıurfa’nın yemek kültürünü tanıtmak amacıyla kente modern ve nezir bir eser daha kazandırıldı. 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Sosyal Tesisleri içerisinde bulunan 1.000 m² kapalı alanı ve modern konseptiyle Şanlıurfa'ya yepyeni bir soluk getirecek.  Cumhuriyet Gastronomi Merkezi’nde inşaat çalışmaları ve tefrişat tamamlandı. 750 kişilik ana salonu tüm donatılarıyla vatandaşların hizmetine sunuldu.  

Modern tesisin ilk misafirleri de aralarında sosyal konutlara yerleştirilen ihtiyaç sahibi aileler oldu. Başkan Beyazgül’ün davetiyle sahuru Cumhuriyet Gastronomi Merkezi’nde yapan vatandaşların heyecan ve mutluluğu görülmeye değerdi. Salon saatler öncesinden hazırlandı. En güzel sahurluklar vatandaşların beğenisine sunuldu. Kadın ve çocukların yoğunlukta olduğu buluşmada Başkan Beyazgül’e dualar vardı. 

“ARKANIZDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ” 

Henüz daha salona girer girmez “Zeynel Başkan Zeynel Başkan” sloganlarıyla karşılanan Başkan Beyazgül’e “Şanlıurfa Seninle Gurur Duyuyor” Şanlıurfa’nın Babası” gibi sloganlarla destek verdi. Sosyal konutlarda evine kavuşan Şanlıurfalı bir teyze ise Kürtçe konuşarak, “Allah sizi başımızdan eksik etmesin, biz sağ oldukça sizin arkanızda olmaya devam edeceğiz. İnşallah tekrar Başkan yapacağız. Eğer Zeynel Başkan düşerse biz de düşeriz. Ben bundan başka bilmiyorum. Allah bizleri imanlı kullarından eylesin. Bize iman versin inşallah. Tek dileğim var o da budur. Dedi. Başkan Beyazgül ise “Ser Çava” (Gözüm üstüne) cevabını verdi.  

“SEN TEK BAŞINA BİR ORDUSUN” 

Duygu dolu anların yaşandığı sahur programında bir kadın ise Zeynel Başkan için dualar ederek “Şanlıurfa sizinle gurur duyuyor. Sen tak başına bir ordusun. Kimse senin karşında duramaz. Sana da kurban olayım seni doğuran anaya ‘da kurban olayım diyerek duygularını dile getirdi. Miniklerin mutlulukları ve destekleri de görülmeye değerdi. Başkan Beyazgül de onlarla tek tek ilgilendi başlarını okşadı. 

BAŞKAN BEYAZGÜL, “ŞANLIURFA’YA BİR DEĞER DAHA KAZANDIRDIK” 

Tarihin Sıfır Noktası Şanlıurfa’ya modern bir eser kazandırmanın mutluluğu içerisinde olduklarının altını çizen Başkan Beyazgül, “ Tarihin Sıfır Noktası olarak bilinen Göbeklitepe Şanlıurfa’da burada birçok medeniyetler yaşamış. Birçok medeniyetin de yol güzergâhında bulunuyor. Burada yapmış olduğumuz Gastronomi Merkezi ile Şanlıurfa’ya bir değer daha kazandırdık. Görüldüğü gibi muhteşem bir gastronomi merkezimiz oldu. Ancak bu gastronomi merkezimizin mutfağı, (UNHCR)  Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği tarafından hibe edildi. Bugünden itibaren şunu söyleyebiliriz ki burası lezzetlerin merkezi olacak. Ayrıca bu mutfakta günlük 8 bin 500 ihtiyaç sahibi insana yemek çıkarılmaktadır. UNHCR bu güzelliğe, iyiliğe ortak olmuştur. Kendileri tarafından finanse edilmesi gerçekten Şanlıurfalıların da sevgilerini kazanmalarını sağlamıştır. Biz Buradan kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Daha güzel projelerde de beraber olmayı arzu ediyoruz.  

BAŞKAN BEYAZGÜL, “BU TESİS ŞANLIURFA’NIN GÜZEL YEMEKLERİNİ SUNACAK” 

Sahur programının sona ermesinin ardından da Zeynel Başkan’a sloganlarla ve dualarla destekler devam ederken programında sonunda birlikte hatıra fotoğraf da çekildi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, “Cumhuriyet Tesislerimiz içerisinde açmış olduğumuz gastronomi merkezimizi faaliyete koyduk. Bu tesis Şanlıurfa’nın güzel yemeklerini sunacak. Ayrıca dış ve iç görüntüsüyle, mutfağıyla de kentin en güzel mekânlarından biri oldu. İlk misafirlerimiz de sahurda dullar ve yetimler, ihtiyaç sahibi aileler oldu. Şanlıurfa’ya yeni bir eser kazandırmanın mutluluğu içerisindeyiz.” Diye konuştu 

Başkan Beyazgül’e Milletvekilleri Mehmet Ali Cevheri, Abdurrahim Dusak, MKYK Üyesi Mehmet Ali kurt, Karaköpru Belediye Başkanı Metin Baydilli, Karaköpru İlçe Baskani Sezai Canbek, Ak Parti Grup Başkanvekili Faruk Bayuk da eşlik etti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.