banner2
Öne Çıkanlar Nihat Çiftçi Sanlıurfa Haberleri Sanlıurfa Haber Şanlıurfaspor Urfa Haberleri

Bahçeşehir Kolejinin Büyük Başarısı! NASA'nın Yarışmasında 1. Oldular

Grup lideri İbrahim Dirlik ve Öğretmenler Enver Arslan, Gülenay Gülgeç öncülüğünde yarışma için geliştirdikleri “Kuraklaşma: Suyunu Üret" projesi ile yarışmaya katılan Şanlıurfa Bahçeşehir Koleji  öğrencileri Ceren Nur Polat ve Ahmet Kerem Yıldız, kazandıkları birincilik dereceleri ile Şanlıurfa'nın gururu olurken, Roket Yarışmasına katılmak için NASA'dan davetiye alıp ABD'de de Türkiye'yi temsil edecekler.

Öğrencilerinin bu büyük başarısında duyduğu memnuniyeti dile getiren okul müdürü Burcu Yıldız, "Amerikan Ulusal Uzay ve Havacılık Dairesi NASA’nın, tüm dünyada yaklaşık 100 ülke ve 177 şehirde eş zamanlı olarak düzenlediği sekizinci “NASA İnternational Space Apps Challenge Yarışması”  bu yıl ülkemizde 3 ayrı şehirde düzenlendi. Biz Şanlıurfa Harran Üniversitesinin ev sahipliğini yaptığı Nasa’nın düzenlediği  48 saatten fazla süren uluslararası açık kaynaklı hackathon yarışmasında Şanlıurfa Bahçeşehir takımı olarak 27 mühendislik takımını geride bırakarak yarışmayı 1. olarak tamamladık. TUBİTAK, HAVELSAN, ASELSAN, TURKSAT mühendislerinden oluşan jüri üyelerinden özel olarak davet aldık. 1. olduğumuz için NASA Global Proje Kategorisinde NASA mühendisleri tarafından değerlendirilmek üzere projemiz NASA’ya gönderildi. Değerlendirmeler sonucunda ödül olarak Florida'daki Kenedy Uzay Merkezi'ndeki bir Roket Yarışmasına katılmak için NASA'dan davetiye alacağız" dedi.

Bu büyük başarıda emeği geçen öğretmen arkadaşları ve okul yönetimine de teşekkür ettiğini belirten Müdür Yıldız, her başarının arkasında büyük bir emek, meşakatli çalışmalar ve ekip ruhunun olduğunu belirterek; " Bu güzel ekibi oluşumunda birinciliğe kadar giden yolda küçükte olsa emeği geçen tüm mesai arkadaşlarımı kutluyorum. bu başarıda evekleri olan okulumuzun velilerine de ayrı ayrı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Haber: Şükrü Çiftçi / www.balikligol.com 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.