Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_sa1nt0bhcmki98tc6fioo6he70, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Akçakale'de gözaltına alınan çiftçiler serbest bırakıldı haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye ABD Suriye

Akçakale'de gözaltına alınan çiftçiler serbest bırakıldı

Önceki gün Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde DEDAŞ protestosuna katıldıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 9 çiftçi serbest bırakıldı.

Akçakale ilçesi Pekmezli'de , elektrik kesintileri ve yüksek faturalara karşı  Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.’yi (DEDAŞ) yol kapatma eylemiyle protesto ettikleri gerekçesiyle dün gözaltına alınan 9 çiftçi Jandarma'daki ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edildi.


Jandarmada  işlemleri tamamlanan 9 çiftçi ise sağlık kontrollerinin ardından Akçakale Adliyesi’ne sevk edildi. Çiftçiler, savcılığa “Toplantı ve gösteri yürüyüşlerine silah ve benzeri alet taşıyarak veya kendilerini tanımayacak hale getirerek katılma, görevi yaptırmamak içindirenme” gerekçeleriyle ifade verdi.

Savcılıkta, çiftçilere “Eylem için izin aldınız mı? Eylemi kim organize etti? Kolluk güçlerine taş attınız mı? Neden eyleme katıldınız?” soruları soruldu.


Çiftçiler, DEDAŞ tarafından mağdur edildiklerini, yapılan elektrik kesintileri ile ürünlerinin kuruduğunu, seslerini duyurmak için eyleme katıldıklarını söyledi.

ifadeleri tamamlanan 9 çiftçi sevk edildiği nöbetçi mahkemece serbest bırakıldı.(RHA Ajans)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.