banner2

Çok değerli dostum Gazeteci-Yazar Abdulkadir İkbal’in gayretleriyle Sayın Şanlıurfa Valisi Celalettin GÜVENÇ, muhtelif gazetelerdeki köşe yazarlarıyla bir kahvaltıda buluştu. Şanlıurfa Valisi dürüst, babacan, sözünün eri ve samimi bir insan… “Rızkı veren Allah’tır ve ecel birdir tagayyür etmez” inancına sahip, aynı zamanda halkın sorunlarıyla birebir ilgilenen bir idareci… Her şeyden önemlisi de Allah’tan korkan ve halka hizmet aşkıyla dolu olan bir Anadolu çocuğu… Yaklaşık iki saat kadar bıkmadan ve usanmadan arkadaşlarımızı dinledi. Bizden ayrılır ayrılmaz da, Hilvan’da meydana gelen müessif bir olaydan ötürü tarafları barıştırmak için oraya gidecekti. Şanlıurfa’ya tayin edildiği günden beri, izlediğim ve anladığım kadarıyla Sayın Vali dosyalar arasında kalarak işleri gözünde büyütecek bir kişilikte değil… O korkmadan, yılmadan ve bıkmadan kentin güvenliği, barış ve mutluluğu için çaba sarf eden biri… Sayın Vali, sorunları bizzat yerinde görüp çözmeye gayret eden bir kişi… Kullandığı cümleler, kararlılık ifade eder bir netlikte… Daha önceki buluşmalarımızda olduğu gibi bu toplantıda da, sözü eğip bükmeyen bir sadelik gördüm onda…

Meslektaşlarımız, kentin sorunlarını Sayın Vali’ye ve Emniyet Müdürüne iletme fırsatını buldular. Her birisi ayrı bir dertten şikayetçiydi; kimisi bezdiren trafikten, kimisi Şanlıurfa’nın kültürel yapısının hakkıyla dışarıya yansıtılamamasından, kimisi madde bağımlısı çocuklar için modern ve kapsayıcı bir rehabilitasyon merkezinin olmamasından, kimisi de, kente göç eden bazı vatandaşların kent yaşamına uyum sağlamamasından şikayet ettiler. Daha başka sorunları dile getirenler de oldu. Mesela biricik kadın yazarımız olan Hanım kardeşimiz, kadınlarımızın aile içinde şiddete, hatta tacize maruz kaldıklarından, kadınların koca dayağından ve gece yarısı kapı-dışarı edilmekten bezdiklerinden v.b. kadını toplumdan saymayan kötü bir anlayıştan şikâyet etti.

Fakat o kadın köşe yazarının anlattığı başka bir şey vardı ki, yenilir-yutulur türden değildi. Aynen şunu söyledi: “Sayın Valim! Bazı aileler var ki, Milli Eğitim’den maddi destek almak için kızlarını okula gönderdiklerini söylüyorlar. Kızın annesine verilen harçlık alma işi düzene girdikten sonra artık kızını okula göndermiyorlar. Buna örnek teşkil edecek çok sayıda kız biliyorum. Annesi okuldan para aldığı hale kızını okula göndermiyor. İdareciler de, maalesef buna ses çıkarmıyorlar. Bozova Y.B.O.’nu buna örnek gösterebilirim.”

Kuşkusuz Vali Bey bu dramatik ve aynı zamanda ürkütücü olan iddiaya inanmak istemedi ve “Böyle bir şey olabilir mi? Müdürlerimiz buna nasıl müsaade edebilirler? Kaldı ki, sistem buna engel olacak şekilde düzenlenmiştir. Ama bununla birlikte bu konuyu inceleyeceğiz ve üzerinde duracağız.” dedi.

Kadın yazarımızın bir şikâyeti daha oldu; dedi ki: “Sayın Valim! Bir şikâyetim de polisten… 155’e telefon edildiği zaman maalesef polis geç geliyor. Bu şikâyete hem Sayın Vali hem de Sayın Emniyet Müdürü anında itiraz ettiler. Emniyet Müdürü dedi ki: “Hanımefendi, hem 155’e cevap veren polis sayısı arttırıldı hem de güven timleri ve Yunuslar oluşturuldu. Sizin bu dediğiniz eskiden kalma bir algıya dayanmaktadır. Yeni oluşturduğumuz yönetim için bunu kabul etmemiz mümkün değildir.”

Bunun üzerine sıcağı sıcağına sorunların üzerine gitmeye alışkın olan Sayın Valimiz, “Bakın hanım efendi; şu telefonu alın ve 155’i arayın; deyin ki: ‘Ben Köy Hizmetlerinin o civardayım, beni taciz eden biri var.’ Bakalım polis buraya kaç dakikada gelebiliyor. Bu bizim için bir fırsattır. Eğer dediğiniz gibi polis geç geliyorsa, gereğini yağarız.” Dedi ve telefonu kadın köşe yazarına verdi. Kadın yazar da, aynen Vali Bey’in dediği gibi 155’e telefon açtı ve mesajını iletti. Tam beş dakika sonra polis Köy hizmetlerine gelmiş, bir-iki tur attıktan sonra telefonu aradı ve ”Hanım efendi, siz şu anda neredesiniz?” dedi. Kadın yazarımız, “Ben şu anda misafirhane kısmındayım.” dedi. Polisler misafirhaneye gelince, Sayın Vali ve Emniyet Müdürleriyle karşılaştılar. Tatlı bir gülümseme ile durum kendilerine anlatıldı.

Doğrusu bu olay hem beni çok mutlu etti hem de sevindirdi ve gururlandırdı. Güvenliğimiz konusunda daha rahat olduğumuzu anladım. Sayın Valimize ve Emniyet Müdürümüze bu gayretlerinden dolayı çok teşekkür ediyor ve Başarılar diliyorum.

Toplantıyla ilgili yazılar devam edecek

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.