banner2

Ak Parti’nin Şanlıurfa mitingi, kelimenin tam anlamıyla harika ve olağanüstü bir düzeydeydi.

Bu mitingin önemi birkaç açıdan çok, ama çok büyüktü.

Birincisi,  bütün Türkiye’de olduğu gibi, 17 Aralık darbe girişimine karşı Urfalıların gösterecekleri tepkiydi. Urfalılar, 09 Mart 2014 günü yapılan Ak Parti mitingine büyük teveccüh göstermekle, küstahça yapılan bu darbe girişimine ve darbeden sonra ortaya sürülen ahlaksızca ses ve görüntü kayıtlarına karşı büyük bir tepki göstermiş oldular. Doğrusu, Türkiye’nin demokrasi tarihi boyunca Urfa her zaman şaşırtıcı biçimde kendisine hizmet edenlere sahip çıkmıştır. Şanlıurfa bu kez de kendisinden bekleneni fazlasıyla yerine getirdi. Urfalılar on iki yıldır bu millete fedakarcasına hizmet eden Başbakanlarına en üst düzeyde sahip çıktılar. Onu casuslara ve hainlere yem yapmayacaklarını yüksek sesle söylediler.

Mitingin ikinci önemli göstergesi de, fırsat kollayan ara rejim meraklılarına Urfalıların pirim vermemesiydi. Bugün ülkede ne kadar ateist, ne kadar jakoben laikçi, ne kadar işbirlikçi, ne kadar fesat şebekeleri,  masonlar hesabına çalışan ne kadar casus, ne kadar hain,  ne kadar faizci ve rantçı varsa; bunların tümü umutlarını cemaatin elindeki kasetlere bağlamışlar. Bunlara muhalefet partilerini de ilave edebilirsiniz.  Bu  güruh, acaba cemaat Erdoğan’ı  başbakanlıktan uzaklaştıracak yeni bir kaseti ne zaman piyasaya sürecektir? Diye hep beklenti içindedirler.  Hiç kuşkusuz, demokrasiye inanmayan ve Türkiye’nin darbeler tarihi boyunca her zaman halkın değil, darbecilerin yanında yer alan ve seçim kampanyalarında halka anlatacak projeleri olmayanlar için bu kasetler altın değerinde fırsatlar sunuyor. İşte Şanlıurfa mitingi bu beylerin sevinçlerini kursaklarında bırakacak boyutta muhteşemdi. Şanlıurfa mitingi, 20 gündenberi meydanların diliyle konuşan tüm halkımız adına, adeta belağatin zirvesinde bir uslupla tercümanlık yapmıştır.

Mitingin görünen en görkemli sonuçlarından birisi de, aylardır, “Urfalılar Maraşlı bir adamı burada başkan yapmazlar” şeklinde kara propoganda yapanların yalanını ortaya çıkarmış olmasıdır.

Urfalılar, sadece başbakanlarını değil, Celalettin Güvenç gibi yıllarca idarecilik yapmış, tecrübe kazanmış ve Urfalaılara hizmet etmeyi gaye edinen bir başkanı da bağrılarına bastılar. BDP’nin deneyimli siyasetçisi, eski Diyarbakır belediye başkanı Baydemir, zaten Urfa’dan ümidini kesmiş bir şekilde buaya gelmişti. Bu mitingi gören hiç kimse, artık Baydemir’in Urfa’yı kazanma konusunda idiialı olduğunu söyleyemez.

Mitingin belki de en önemli sonuçlarından birisi de, aday adaylığı sırasında Ak Parti’de yarıştıkları halde, kazannamayacaklarını anlayan kimi zatların avuçlarını yalayacak olmalarıdır. Miting bunu da gösterdi. Eminim,  gerek büyük şehir için gerekse ilçeler bazında, marjinal partilerden veya bağımsız olarak aday olan bu zatlar, Sayın Başbakan’ın mitingini büyük bir korkuyla izlemişlerdir. Anlaşılan o ki, Ak Partiden ayrılıp irili ufaklı partilerden veya bağımsız olarak belediye başkanlaıklarına aday olan bu zatlar sadece siyasi geleceklerini tüketmekle kalmadılar aynı zamanda büyük bir heybet ve hasaret içinde de kalacaklarını anlamış oldular. Onlara şimdiden geçmiş olsun demek lazımdır.

Kısacası Şanlıurfa mitingi daha çok konuşulacak muhteşemlikte bir mitingti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.