banner2

Asında Şanlıurfa’nın görücüye çıkmasına gerek yok.

Çünkü…

Şanlıurfa kamuoyunda oldukça bilinen bir dünya şehri…

İçinden “Bu kadar da abartma” diyenler varsa onlara söylüyorum; Evet, Şanlıurfa bir dünya şehri…

Tarihin sıfır noktasında olan dünyada başka bir kent var mı?

İstanbul Şanlıurfa Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Sayın Adnan Şansal’dan öğrendim; Şanlıurfa’yı pandemiye rağmen geçen yıl 800 bin yerli-yabancı turist ziyaret etmiş.

“Ziyaret” derken, sabah gelip akşam gitmeyen, konaklayıp Şanlıurfa esnafının para kazandığı sirkülasyonlardan bahsediyoruz…

Merak edip Gaziantep’e gelen ziyaretçilerin sayısını sordum Adnan beye.

O; hep özenip, gıpta ettiğimiz belki de birçoğumuzun kıskandığı Gaziantep’i ziyaret edenlerin sayısı yaklaşık 400 bin kadarmış.

Yani Şanlıurfa’ya gelenlerin yarısı…

Elbette, bahsettiğimiz 800 bin insan Şanlıurfa’ya sadece Göbeklitepe’yi görmek için gelmedi.

Burada Başkan Adnan Şansal’a kulak verelim:

Biz Türkiye’yiz. Çünkü bizde her şey var. Şanlıurfa kendi kendine yeten ender illerden biri. Harran, Suruç gibi geniş ovalar bizde, yani toprağımız var…

Fırat Nehri bizde, yani suyumuz var…

Atatürk Barajı bizde, elektriğimiz var…

Tarih, kültür, sanat, müzik, gastronomi daha birçok özelliği barındıran ve kendi kendine yetmenin dışında gıdada Türkiye’yi doyuracak imkânlara sahip bir Şanlıurfa’mız var…

Evet, biz de Sayın Şansal’a katılıyoruz ancak Şanlıurfa, her ile kısmet olmayan bu özelliklerini bugüne kadar kamuoyuna tam anlamıyla yansıtamadı. Yansıtamadığı ve pazarlayamadığı için hak ettiği refah düzeyine ulaşamadı.

İşte bu nedenle hep “tanıtım, tanıtım, tanıtım” diyoruz.

Tabii tanıtım derken öyle “dostlar bizi pazarda görsün” kabilinden yapılan dandik tanıtımları kastetmiyoruz.

Amaca ulaşılacaksa “tanıtım etkinliği” yapılmalı.

“Laf olsun torba dolsun” düşüncesiyle gerçekleştirilen sözde etkinlikler maalesef amaca ulaşmadığı gibi gereksiz bütçe harcamalarına da yol açmaktadır.

Bu yüzden, İstanbul Şanlıurfa Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin 2-5 Haziran tarihlerinde İstanbul Yenikapı’da düzenlediği Şanlıurfa Tanıtım Günleri etkinliğini önemsiyoruz.

Dolayısıyla Şanlıurfa’yı seven, gönlünde Şanlıurfa sevgisini taşıyan herkesin bu etkinliği önemsemesi gerekir, önemsemek mecburiyetindedir.

İlk defa ciddi bir şekilde yapılması planlanan “Şanlıurfa Tanıtım Günleri” etkinliği için, İstanbul’da Şanlıurfa adına faaliyette bulunan bütün STK’lara görev düşüyor.

Bu program ses getirirse Adnan Şansal ve yönetimi prim yapar” gibi sığ düşünülmemeli, düşünen varsa da o kişilerin Şanlıurfalı, Şanlıurfa sevdalısı olduklarından şüphe edilmeli…

Adnan Şansal beyle konuya ilişkin sohbet ederken şu sözleri dikkatimi çekti:

Tanıtım günlerimize çok iyi hazırlanıyoruz. Yapacağımız çalışmalara ilişkin hazırladığımız dosyalarla Şanlıurfa’ya gittik. Vali beyle, belediye başkanlarımız ve diğer yetkililerle görüşmelerde bulunduk. Maddi katkı istemedik, sadece yanımızda olmalarını ve Şanlıurfa’ya yakışır bir etkinlik gerçekleştirmek için birlikte hareket etmeyi teklif ettik.

Şanlıurfa’dan güzel sonuçlarla döndükten sonra İstanbul’da Şanlıurfa’yı temsil eden Şanlıurfalı dinamiklerle iftarda bir araya geldik. O iftarda yaptığım konuşmada kıymetli hemşehrilerime, ‘Şanlıurfa Derneği, veren elle alan el arasında köprü olacak’ dedim. Ertesi gün hesabımıza tam 120 bin lira yattı. Bu para bizim gibi STK’lar için çok önemli bir rakam.

Tabii hemşehrilerimizin bu güveni bizlere daha fazla sorumluluk yükledi ve bundan böyle Şanlıurfa için daha büyük hedefler peşinde koşmamıza yol açtı.”

Şanlıurfalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin yeni Başkanı Adnan Şansal kendini bu göreve öylesine adamış, öylesine güzel motive etmiş ki, hemen koşmaya başlamış ve Şanlıurfa Tanıtım Günleri için çıtayı hayli yükselterek bir buçuk milyon ziyaretçiyi hedeflemiş…

Bu sayıya ulaşılırsa Şanlıurfa, İstanbul’da yapılan tanıtım etkinliklerinde “en fazla ziyaret edilen ve dolayısıyla en çok ses getiren şehir” unvanına kavuşacak…

Ve bu ziyaretler Şanlıurfa’ya daha fazla turist gelmesine, Şanlıurfalıların daha fazla kazanmasına yol açacak.

İstanbul Şanlıurfa Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Sayın Adnan Şansal ve yıllardan beri derneğin kahrını çeken, görevden kaçmayan yönetim kurulundaki bütün isimleri canıgönülden tebrik ediyoruz…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.