banner2


Hükümete yönelik yapılan 17 Aralık operasyonu, AK Partinin kenetlenmesinde ve Ülkesini seven herkesin birleşmesinde tam bir doping etkisi oluşturdu.
Şanlıurfa’da 9 Mart’ta AK Parti teşkilatı tarafından düzenlenen mitinge 150.000’nin üzerinde vatandaş katıldı. İl Başkanı Yusuf Eğilmez’in açıklamasına Göre 200 bin, Polis verilerine göre 105 bin kişi alana giriş yaparken 50 bin kadar kişi alanın çevresinde, çevre balkonlarda ve damlarda seyretti mitingi.  
Bu türden yoğun katılımlı bir mitinge, Şanlıurfa hiçbir tarihte şahit olmamıştır.
Şanlıurfa en büyük mitinglerinden birisini de yine referandum döneminde yaşamış ve o zaman miting’e katılım 50 bin ile sınırlanmıştı. O zamanlar Şanlıurfa’da cemaat mensupları var güçleriyle çalışmışlardı.
Bu miting’de de cemaat mensupları var güçleriyle çalıştılar. Ama bu kez katılımı düşürmek için çalıştılar. Maalesef bunda başarılı olmak bir yanı, onları çabaları ters tepti ve katılım, referanduma göre 3 kat arttı. Aynı şekilde meydandaki heyecan da 3 kat arttı.
Cemaat, Günlerdir dershanelerde ders yerine çocuklara ve ailelerine anti AK Parti propagandası yapması bile vatandaşı alana gelmesini engelleyemedi.
Cemaatin çok güçlü olduğu Şanlıurfa’da, bu kadar propagandaya rağmen insanları etkilemede başarısız olması, insanların artık aklını kiraya vermediğinin delilidir.
Bırakın sıradan vatandaşı kendi mensuplarını ikna etmekte zorlanıyorlar.
Burada Cemaatin propagandasıyla ilgili bir parantez açalım: Şöyle bir söz vardır, Kibrit çöpünü gözünüze çok yaklaştırırsanız, arkasında bir ormanı kaybedersiniz.. Bunların AK Parti’ye olan nefretleri yüzünden gözleri körelmiş.  İlkokula giden çocuklar üzerinden siyaset yapıyorlar. Çocukları kirli amellerine alet ediyorlar. Hatta çocukları yalana teşvik ediyorlar…
SODES’e giden 13-14 yaşlarındaki çocuğun anlattıkları beni hayretleri içerisinde bıraktı; “bize ders yerine AK Partinin ne kadar gaddar olduğunu ne kadar dershane düşmanı olduğunu anlattılar” diyor. Oda yetmedi; “bize ailenize söyleyin gelsinler onlara da anlatalım. Ama bunun için çağrıldıklarını bilmesinler merkezi sınav hakkında bilgilendireme yapılacak deyin” diyorlar. Küçücük çocuk orada söyleyemediğini bana söylüyor; “bunlar bize yalan söylemeyin diye öğüt veriyorlardı. Ama şimdi bize yalan söyleyin diye tembihliyorlar. Biz bunlara nasıl inanacağız” diyor.  Acaba kaybettikleri ormanın farkındalar mı?
Tıpkı çocuğuna, adam olamasın diyen babanın hikâyesi gibi! Belki AK Parti gider ama bu yapı artık bu toplum tarafından tasfiye edilecek. İnsanların nefretlerini çekiyorlar. Artık toplumun hiçbir kesimi buna güven duymaz. Yazık ettiler… hem kendilerine, hem de yaşadıkları ülkeye verdikleri zarar yüzünden!..
Mitinge dönecek olursak Alanda bulunan bir gazeteci arkadaş bazılarına gönderme yaparak; “bunlar hepsi orijinal değil montaj, montaj” dedi. Bende kendisine dönerek; “ama Şanlıurfalılar da montajı biraz abarmış” dedim. Gülüştük…
Miting ile AK Parti Şanlıurfa’da seçimi açık ara önde götüreceğini dosta düşmana tescilletti.
Bu mitingde AK Parti Şanlıurfa teşkilatı da alnının akıyla çıktı. Organizasyon çok güzeldi. Sadece basın’a ayrılan yer’den basının alanı fotoğraflaması konusunda biraz sıkıntı vardı.
Bir de ön tarafta bulunan bazı taraftar gruplarının dalgalama yapması ön taraftakilere zor anlar yaşattı. Bazıları baygınlık geçirirken, Emniyet Müdürü de bu yüzden Başbakan tarafından azarlandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.