banner2

Bir Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma hastanesi düşünün sağlıksız şartlarda sunulmaya çalışılan sağlık hizmeti. Hijyenin olmadığı giren çıkanın haddi hesabı yok. Evet, Sözünü ettiğim yer Şanlıurfa Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Çocuk hematoloji Bölümü.

 

Aslında olması gereken bu bölümün ziyaretçilere kapalı olması, İçeri giren ve dışarı çıkan havanın filtreden geçmesi gerekir. Ayrıca çocuk oyun odaları bölümü olmalıdır. Peki, bu bölümde durum nasıldır acaba? 3 odalı her odasında 3 Lösemili çocuğun tedavi almaya çalıştığı küçücük bir yer. Tabiî ki bu olumsuz şartlarda hizmet vermeye çalışan sağlık personeli ve uzman doktorlar ne kadar verimli olabilmektedir. Bu kadar  olumsuz şartları gören bölüm hocaları şehrimizi terk etmekte ve bu çocuklar kaderlerine terk edilmektedir. Mevcut kan merkezi Kızılay’a devredildi ve saat 17.00 dan sonra kan bulmak mümkün olamamaktadır. Bir tahlil için bile Gaziantep iline hastalar gönderilmektedir. Aferez veya Random yani kırmızı ve beyaz kana ihtiyaç olduğunda önce kanı verecek donürü bulacaksınız, sonra Kızılay kan merkezine götüreceksiniz tahlil ve muayeneden sonra kan alınacak alınan kan 500 yataklı devlet hastanesine tahlil için gönderilecek bu işlemlerden sonra tekrar fakülteye gelinecek bir üst yazı alınıp yeniden 500 yataklı devlet hastanesine ışınlamaya götürülecek sonucu alındıktan sonra yeniden kan bankasına teslim edilecek. Evet bütün bunlar normal şartlarda Hematoloji bölümünde yapılması gerekir ama burası Urfa maalesef bu çocuklar her an ölümle karşı karşıyadır.

 

10 yıldır bitmek bilmeyen 600 yataklı Tıp fakültesi araştırma hastanesi ve hizmete giremeyen Çocuk hematoloji bölümü maalesef bir çok çocuğumuzun ölümüne neden olmaktadır. Sayın dekanımız ve sayın Rektörümüz bu olumsuz şartlarda çalışmaya çalışan sayın hocalarımızın psikolojilerinin bozulacağını  ve bu çocuklara yeteri kadar alakadar olamayacağını bilmelidirler. Acaba diyorum Yapımı yılan hikayesine dönen 600 yataklı eğitim ve araştırma hastanesinin Çocuk Hematoloji bölümü bir an önce bitirilerek hiç olmaza bu bölümün  açılması hızlandırılamaz mı?  Bu kadar olumsuz şartlarda çalışmaya çalışan insanlardan ne kadar verim bekleyebilirsiniz?

Bu Hastanenin açılışının geciktirilmesinde kusuru olanlar bilmelidirler ki bu olumsuz şartlardan dolayı ölen her lösemili çocuğun da ölümünden sorumludur. Belki bu dünyada hesap sorulmaz ancak Mahkem-i kübrada hesabı sorulacaktır.

 

Başta sayın valimizi, Dekanımızı ve rektörümüzü bu konuya daha duyarlı olmalarını Daha temiz tam donanımlı lösemili çocuklarımızın daha iyi hizmet aldığı bu bölümün acilen açılması için yardımlarını bekliyoruz. Lütfen bu çiçekleri soldurmayalım solmalarına izin vermeyelim. Anneler ağlamasın babalar üzülmesin. Bütün çiçeklerimize Allahtan acil şifalar diliyorum.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.