banner2
Öne Çıkanlar teog news mehmet ekinci Nihat Çiftçi Akhisar Belediyespor

Şanlıurfa'da Bir İlk: Anal Fissür Artık Botoks'la tedavi ediliyor

Dünyada en sık görülen rahatsızlıklar arasında yer alan anal fissür yani, makat çatlağı yaşam kalitesini olumsuz etkileyen bir sorun. Utandıran hastalık olarak da nitelendirilen rahatsızlık kış mevsiminde daha çok sorun yaratıyor. Kabızlığın daha sık görülmesi nedeniyle bu dönemde şikâyetlerin arttığını belirten Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Uzm. Dr. Tuğba Balkaya TUNCER yaptığı açıklamada;

“Bugün hastanemizde bir ilk gerçekleştirdik anal fissür hastalarına botoks uygulaması yaptık. Anal fissür halk arasında makat çatlağı olarak da bilinen bir hastalıktır. Anal bölgedeki kasın kasılı kalmasından kaynaklı olarak tuvalette zorlanmaya bağlı makat bölgesindeki yırtılmalardan oluşmaktadır. Hasta bundan dolayı ağır rahatsızlıklar geçirebilir. Bundan dolayı da hastaneye ve doktora çok sık başvurular olmaktadır. Bunun medikal tedavisi de vardır. Medikal tedavi dışında iki seçeneğimiz bulunuyor. Biri botoks uygulaması diğeri de ameliyat seçeneğimizdir. Ameliyatta oradaki kasılı kalan kasın kesilmesi olarak adlandırılan “Lis” operasyonu olarak bilinir. Diğeri de botoks uygulaması. Botoks maddesi kasların gevşemesini sağlayan bir maddedir. Bu tedavide o bölgeye botoks maddesini uygulayarak oradaki kasın gevşemesini ve buna bağlı olarak oradaki yırtılmanın iyileşmesini amaçlıyoruz. Bu tedavinin en önemli faydası, hastaların ameliyatsız bir şekilde bu anal fissürden kurtulma olanaklarının olmasıdır. Bunu da bir ilk olarak Urfa'da ilk defa Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde uygulamış olduk. Umarım hastalarımız fayda görürler. Daha fazla bu şekilde bu tedaviden faydalanılır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.