banner2
Öne Çıkanlar Siverek Viranşehir Sanlıurfa Haberleri Nihat Çiftçi Suruç

Fırıncılar; Balcan-İsot fırında yasaklanmalı

Şanlıurfa İl Hıfzısıhha Kurulu, pide fırınlarında tepsi yemeği ve patlıcan-biber pişirtilmesini yasaklamalı

 

Şanlıurfa Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Emin Karaatlı, İl Hıfzısıhha Kurulunun  bir karar alarak ekmekte kalitenin arttırılması, hijyenik şartlara uyulması açısından sürpriz bir öneri gündeme getirdi. Karaatlı, Hizmet’e yaptığı açıklamada,  “Pide fırınlarında tepsi yemeği, patlıcan-biber pişirme yasaklanmalıdır” dedi.

 

Ramazan ayı ile birlikte pide fırınlarının vatandaşların tepsi yemeği, patlıcan-biber pişirtme taleplerine yetişemediğini anlatan Karaatlı, Fırıncı esnafı  ne kadar dikkat etse de  hijyenik şartlara uymayan durumların ortaya çıktığını belirtti. Karaatlı, “Bu konuda ipin ucu kaçmış durumda. Yemekler, patlıcan-biberler aşırı yoğunluktan dolayı maalesef çoğu zaman ayaklar altında kalıyor” dedi. Karaatlı, şunları kaydetti: “İl Hıfzısıhha Kurulunda bilindiği gibi Belediye, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Sağlık Müdürlünden yetkililer var. Fırınlarda yaşanan bu durumu gidip bir görmelerini isterim.  Dediğim gibi esnafımız ne kadar özen gösterse de hijyenik şartları tam anlamıyla sağlamak mümkün değil. Çünkü insanlarımız ocakta yemek pişirtmeyi, patlıcan-biber közlemeyi çok seviyor. Radikal bir karara ihtiyaç var.  Böyle bir karar ekmekte kalitenin arttırılması yönündeki çabalarımıza katkı sağlar. Pide fırınlarında sadece ekmek,  lahmacun ve tepsi kebabı pişirtilmelidir.”

 

 

Bilindiği gibi Şanlıurfa’da pide fırınları tepsi yemeği ile patlcan-biber pişirmeden ücret almıyor.  

Faruk Deveci / HİZMET

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.